Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:08:06 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Linux/Unix Yardım Forumu  |  telnetten root olarak giriş yapmak « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: telnetten root olarak giriş yapmak  (Okunma Sayısı 1842 defa)
corays
corays
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
telnetten root olarak giriş yapmak
« : 15, 2006, 09:48:10 am »

Merhaba arkadaşlar.
telnet üzerinden linux sunucuya giriş yapmak için linux sunucuda ne gibi bir işlem yapmak gerekiyor.açtığım her kullancı ile giriş yapabiliyorum ama bir tek root kullanıcısı ile giriş yapamıyorum. uzaktan erişim yaparak ayar yapmam içinde root kulllanıcı ile giriş yapmam gerekli. yada uzaktan erişim için telnet ten daha iyi bir erişim varmı ayarları kolaymı Smiley SSHD diye bir şey duydum ama nette yeteri kadar açıklayıcı bir döküman bulamadım.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Achilles
Engin Dumlu
Kullanıcı
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: telnetten root olarak giriş yapmak
« Yanıtla #1 : 15, 2006, 04:24:56 pm »

merhaba,

uzak bir makinaya giriş yapmak için telnet'i kesinlikle kullanmamalısın,
veri alış-verişi tamamen text tabanlı(şifresiz) , giriş yaparken kullandığın şifre dahil tüm iletişimin okunabilir text olarak gönderiliyor - alınıyor
ssh(secure shell) *nix makinalara uzaktan bağlanıp shell'de güvenli bir şekilde çalışabilmeni - işlem yapabilmeni sağlar
genelde her linux sistem kurulduğunda default olarak ssh deamon yüklenmiş olur
çalışıp çalışmadığını :
Kod:
ps ax |grep sshd
ile öğrenebilirsin

[color=3399CC]Engin Dumlu[/color][/i]
[color=3399CC]engin[at]turk-php[dot]com[/color]
[color=3399CC]achilles[at]member[dot]turk-php[dot]com[/color]
Adem GENÇ
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 30, 2006, 06:14:15 am »

Merhaba arkadaşlar

Bu telnet diye duyuyorum ama tam ne olduğunu anlayamadım

ben vBulletin foruma var host değiştirdim mysql database taşıyacağım ama hep karşıma bu Telnet çıkıyor bu programı nasıl şey bir türlü anlamadım ftp gibi bir programmı yüksek MB li mysql database yeni hostaki mysql databaseye yükleye bilirmiyim lütfen bu konuda bilgilendirirmisiniz.

Teşekkür ederim
ejder
EjdeR
Global Moderatör
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 30, 2006, 05:21:38 pm »

Telnet uzaktan başka bir bilgisayara bağlanmaya yarar. SSH'da bunun güvenli olanıdır diyebiliriz kısaca.

http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html

PuTTy programıyla telnet ve ssh'i kullanabilirsiniz. Başka programlarda vardır. Windows makinelerde ve linux makinelerde genelde telnet programı kuruludur. Başlat>Çalıştır...>Telnet yazarsanız siyah bir ekranda kullanıcı adı şifre isteyecektir, buraya telnet için şayet bir kullanıcı adı ve şifre açılmışsa onu girip giriş yapabilirsiniz. Daha sonra bağlandığınız makineyi telnet üzerinden kullanabilirsiniz. Genellikle sunuculara bu şekilde bağlanılıp işlemler yapılır, taşıma işlemlerini de bu şekilde yapmak daha mantıklıdır. Genelde sunucuların bağlantıları yüksek olduğu için taşıma işlemi daha hızlı olacaktır. Evde 20-30KB ile çekerken, sunucuda 1200KB ile dosya çekebiliyorum.

isinan
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 06, 2006, 10:18:22 am »

Putty sadece windows ta calisan bir programdir. Linux icin putty ye ihtiyaciniz olmaz. Cunlu cogunlukla telnet ve ssh programlari yukludur. Tabii erisim hakkinizin olmasi gerekli.
Telnet ve ssh sunucuya baglanip sunucu uzerinde islem yapmaya yarar. Localden sunucuya veya sunucudan locale dosya transferi yapamazsiniz bu programlarla. Bunun icin ftp veya scp programlarini kullanmaniz gerekir. Tabii scp de windowsta calismaz.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.