|
|
|
Yazan
|
Konu: RewireteRule sorunu (Okunma Sayısı 96 defa)
|
sRKn
Yeni Kullanıcılar
|
s.a arkadaşlar ben yapmakta olduğum sitemde linklerimin oyna.php?id=$id yerine kategori_$id_$kategori/oyna_$id_$oyun.html şeklinde olamasını istiyorum ve bunun içinde şöyle bi şey yaptım: .htaccess dosyam Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^([_A-Za-z0-9-]+)/([_A-Za-z0-9-]+).html$ oyna.php?katid=$2&id=$1 [L] linkleride şu şekilde verdim: kategori_$kid_$kategori/oyna_$id_$oyun.html şeklinde verdim fakat kategori_1_macera/oyna_1_scoby_doo_3.html bu şekilde çalıştırınca php kodları çalışmıyor, yani titlede <title><?php echo "$oyun_adi";?> - <? echo "$site_adi"; ?></title> deki bu kodlar calışmıyor sadece - cıkıyor aynı şekilde oyunnun yolunuda cekmiyor yani verileri çekmiyor fakat oyna.php?id=1 şeklinde girince herşey normal çalışıyor sorun nedir nasıll çöze bilirm yardımcı olursanız sevinirim ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mumincelik
|
yazdigin kod sonucu oyna.php?katid=oyna_1_scoby_doo_3&id=kategori_1_macera seklinde gider. senin bu degiskenleri alip tekrardan bolmen gerekir. titlede <title><?php echo "$oyun_adi";?> - <? echo "$site_adi"; ?></title> deki bu kodlar calışmıyor sadece - cıkıyor Bu senin gelen degiskenlere gore bilgileri cekmene bagli, mevcut duzende bu veriler kendiliginden gelmiyor zaten http://www.bounmis.com/tr/APACHE/htaccess_ayarlari.html
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|