|
Yazan
|
Konu: Siteye kim nereden gelmiş? (Okunma Sayısı 176 defa)
|
akifs
PHP Öğrencisi
|
Merhaba Siteme kim nereden gelmiş, bunları öğrenmek istiyorum. Bişiler yazmaya çalıştım. Ne liste alabiliyorum nede db'ye kayıt oluyor... Yardımcı olursanız sevinirim.. <? #### MySQL Schema ###### # CREATE TABLE referer ( id smallint(6) NOT NULL auto_increment, # referer varchar(50) NOT NULL default '', # ip text(16) NOT NULL, # tarih varchar(10), # saat varchar(8), # PRIMARY KEY (id), KEY id (id) ) TYPE=MyISAM; #### MySQL Schema ended #### @mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass) or die ("<center><font size=2 face=verdana>Veritabanı bağlantısı yapılamadı.</font></center>"); @mysql_select_db($dbname) or die ("<center><font size=2 face=verdana>Veritabanı Seçilemedi..</verdana></center>");
$tarih = date("d-m-Y"); $saat = date("h:m:s"); $ip = getenv("REMOTE_ADDR"); $gelen = $_SERVER['HTTP_REFERER']; // Referer Variable $gelen2 = $_SERVER['REQUEST_URI']; if ( $gelen !="" ) { // If variable is empty $iceri = mysql_query("INSERT INTO referer ('tarih','saat','ip','gelen','gelen2') VALUES ('$tarih','$saat','$ip','$gelen','$gelen2') "); }
$sorgu = mysql_query("SELECT * FROM referer order by id desc limit 0,15"); while($sonuc = mysql_fetch_array($sorgu)) { ?> <table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" align="CENTER"> <tr> <td><?=$sonuc['tarih']?> <?=$sonuc['saat']?> <?=$sonuc['ip']?> <?=$sonuc['gelen']?> <?=$sonuc['gelen2']?> </td> </tr> </table> <? //echo "<li>$sonuc['ip'] $sonuc['tarih'] $sonuc['saat'] $sonuc['gelen'] $sonuc['gelen2'] <a href='$gelen' target='_blank'>$sonuc</a><br></td></tr>"; } ?>
|
|
|
|
|
|
"Bilmemek Ayıp Değil, Öğrenmemek ayıp." Demiş Atalarımız Yeni php'ci
|
|
|
dmawzer
Yeni Kullanıcılar
|
kardeş yanlış görmediysem $dbhost,$dbuser,$dbpass ve $dbname tanımlanmamış fonksiyonların başına @ işareti koyduğun için muhtemelen hatada vermemiştir.Bu yüzden db ye kayıt olmamış ayrıca ilk başta yazılan # ler arasındaki kodu bir kere çalıştırman yeterli olacaktır.İstersen http://localhost/phpmyadmin yazarak mysql giriş yap ve ordan oluştur tablonu tabi $dbname de yazan vt adıyla oluşturcağın vt adı aynı olmalı onları yaparsan olur.Eğer hata verdiyse hatayı yaz yardımcı olan olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
akifs
PHP Öğrencisi
|
veri tabanına bağlantı yapan kodları yazmadım.. @ işaretini kaldırsam da kaldırmasamda hiç bir hata , görüntü alamıyorum..
|
|
|
|
|
|
"Bilmemek Ayıp Değil, Öğrenmemek ayıp." Demiş Atalarımız Yeni php'ci
|
|
|
|
kertenkele
|
<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0" align="CENTER"> <?php
$tarih = time(); $ip = $_SERVER["REMOTE_ADDR"]; $gelen = $_SERVER['HTTP_REFERER']; // Referer Variable $gelen2 = $_SERVER['REQUEST_URI'];
if ( $gelen !="" ) { // If variable is empty
//sorguda hata vardı düzelttim. $iceri = mysql_query("INSERT INTO referer (referer,ip,tarih,gelen2) VALUES (('".$gelen."'),('".$ip."'),(".$tarih."),('".$gelen2."'))"); if($iceri){ echo("oldu"); }else{ echo("olmadı"); } }
$sorgu = mysql_query("SELECT * FROM referer order by id desc limit 0,15");
while($sonuc = mysql_fetch_array($sorgu)) { ?>
<tr> <td><?=$sonuc['tarih']?> <?=$sonuc['saat']?> <?=$sonuc['ip']?> <?=$sonuc['gelen']?> <?=$sonuc['gelen2']?> </td> </tr>
<?php } ?> </table>
Veritabanı yapısı: CREATE TABLE `referer` ( `id` smallint(6) NOT NULL auto_increment, `referer` varchar(50) NOT NULL default '', `ip` varchar(15) NOT NULL, `tarih` int(10) default NULL, `gelen2` varchar(50) NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`), KEY `id` (`id`) ) ; Tarih için bir fonksiyon yapman gerek bunda. O kadar detaylı bakamadım. Ama tarih saat yapısını değiştirebilirsin. Kolay gelsin..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |