Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 09, 2008, 09:43:49 am
42751 Posts in 8091 Topics by 17932 Members
Latest Member: codder
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  forumda name vs id hangisi? « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: forumda name vs id hangisi?  (Read 209 times)
merakli
Yeni Kullanıcılar
*

View Profile
forumda name vs id hangisi?
« on: May 07, 2008, 06:19:34 pm »

Arkadaşlar size danışmak istediğim form elemanlarına isim verirken id tanımlamanın mı yoksa name yazmasın mı daha faydalı ve taşınabilir olacağı.
 Bu arada id ile name arasında bir fark varsa belirtin lütfen id ye ulaşırkan getElementByd kullandığımızı biliyorum ama benim kast ettiğim name tanımlamadan yapamıyacağımız işler var mı.
Yani örtüşmedikleri işler falan.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

en sevdiğim js kodu: setTimeout
BotanGuner
PHP Öğrencisi
*

View Profile WWW
Ynt: forumda name vs id hangisi?
« Reply #1 on: May 09, 2008, 03:46:27 am »

Selam,

Sorunun çok detaylı bir araştırmasını yapmadım ama aralarındaki fark genel olarak şöyle tanımlanabir heralde.

name attribute'u hangi nesneye verildiğine göre değişir, eğer sen bir form elementi başya bir sayfaya göndereceksen kullanmak zorundasın yoksa onu post ile göndermez,  ister unique verebilirsin $_POST arrayi içerisinden name değeri ile erişirsin ($_POST["txt_name"]) veya array olarak tanımlarsın (name="txt_name[]" gibi) post ettiğin sayfada da $_POST["txt_name"][0], $_POST["txt_name"][1] ... olarak erişebilirsin ama eğer bir name tanımlamaz isen o post ile iletilmez.

id ise aynı sayfa içerisinde elemanları manipule etmek için kullanabilirsin. Senin de dediğin gibi getElementById ile erişim istediğin işlemi gerçekleştirebilirsin. Tabiki sayfa içerisindeki elementleri almak için başka metodlar da var mesela getElementsByTagName gibi...
tiamat
PHP Stajyeri
**

View Profile WWW
Ynt: forumda name vs id hangisi?
« Reply #2 on: May 23, 2008, 04:22:04 am »

ID'nin dinamik yapılarda işlevi yoktur. Yani bir SUPER GLOBAL'E($_POST, $_GET, $_FILES) form post, get edildiğinde ID değeri işlenmez sadece NAME değeri işlenir. NAME bu açıdan dinamik içeriklerde olmasu şart anahtardır.

Tuvalete oturmadan önce,
Musluğunu kontrol et bence
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: