|
Yazan
|
Konu: Array() Mantığını Anlatırmısınız Arkadaşlar ? (Okunma Sayısı 190 defa)
|
biryabanci
PHP Öğrencisi
|
$cek[] = array (
'haberadi' => "[color=Red].....[/color]",
'haberresim' => "[color=Red].....[/color]",
'haberozet' => "[color=Red].....[/color]",
'haberdetay' => "[color=Red].....[/color]",
'tarih' => date("d:m:Y | H:i:S") );bu kodun calisma mantigi nedir arkadaslar ? mesele $cek degiskenine neden "[]" parantezler koyulmuş ? ve Burdaki değerleri nasıl çekeriz ? şimdiden teşekkür ederim
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 27, 2008, 06:38:01 pm Gönderen: biryabanci »
|
|
Emre Dert Gömerdi, Bilirmisin ne beter
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
Selam array leri tek bir degisken icine yerlestirilmis birden fazla degisken olarak düsünebilirsin vermis oldugun cek degiskeninin icinde haberadi, haberresim, tarih, vs, vs seklinde degiskenler mevcut, ve herbir degiskeninde tasimis oldugu degerler var burda örnekte tarih degiskenin saklamis oldugu degere ulasmak icin sunu kullanabilirdik <?php $cek = array ( 'haberadi' => ".....", 'haberresim' => ".....", 'haberozet' => ".....", 'haberdetay' => ".....", 'tarih' => date("d:m:Y | H:i:s") ); echo $cek['tarih']; ?>
anladinmi? Hadi kolay gelsin...
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
biryabanci
PHP Öğrencisi
|
Selam array leri tek bir degisken icine yerlestirilmis birden fazla degisken olarak düsünebilirsin vermis oldugun cek degiskeninin icinde haberadi, haberresim, tarih, vs, vs seklinde degiskenler mevcut, ve herbir degiskeninde tasimis oldugu degerler var burda örnekte tarih degiskenin saklamis oldugu degere ulasmak icin sunu kullanabilirdik <?php $cek = array ( 'haberadi' => ".....", 'haberresim' => ".....", 'haberozet' => ".....", 'haberdetay' => ".....", 'tarih' => date("d:m:Y | H:i:s") ); echo $cek['tarih']; ?>
anladinmi? Hadi kolay gelsin... Peki [ ] parantezlerini neden kullanıyoruz ?. Bide şu var  Bir değişkene array atiyorlar mesela : $turk-php = array(); bu neden oluyor ? Açıklarsanız minnettar kalıcam arkadaşlar, simdiden teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
Emre Dert Gömerdi, Bilirmisin ne beter
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
dostum benim vermis oldugum örnekte fark etmissen $cek = array() dedim senin vermis oldugun örnekte ise $cek[] = array() demissin yani benim bildigim kadariyla ikinci örnek yanlis ikinci soruna gelince bazi seyler vardirki insan bilir ama aciklamasini yapamaz iste buda onun gibi bir sey benim icin ama sana söyle söyleyim programin gidisatinda bazen arraylere ihtiyac duyariz ve bu arrayleri ilk basta tanimlamamiz gerekir ki hata vermesin bak su kotu incele orda bu tarz bir kullanim var http://www.turk-php.com/smf/index.php/topic,9088.msg41733.html#msg41733umarim yardimci olmusumdur  hadi kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
|
 |