Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:23:20 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  PHP Yardım Forumu  |  iframe içinden referans urlyi almak « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: iframe içinden referans urlyi almak  (Okunma Sayısı 121 defa)
Base64_decode
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
iframe içinden referans urlyi almak
« : 28, 2008, 05:32:31 pm »

Arkadaşlar iframe ile başka sitelere rastgele söz için kod veriyorum.. Kod karşı sitede güzel çalışıyor fakat karşılaştıgım bi sorun war. Şimdi ben verdiğim iframe içindeki söze tıklatarak kendi siteme yönlendirme yapacagım ve ayrıca tıklayanın referans urlsini alıp onuda kaydedeceğim.. Fakat kullandıgım yollardan hiç birinde sorun çözülmedi tek tek yazayım sizlere.

1- target kullanmadan direk sayfayı yönlendirmeye çalıştım ve http_referer ile alayım dedeim fakat sayfanın sadece o kısmı benim siteme yönleniyor Sad acaba bunun bir çözümü var mı ?

2- js kullanayım document.URL ile alayım dedim ki ne malesef benim link verdiğim adresi alıyor.

3- $_SERVER script_uri, protocol falan alayım dedim yine durum aynı benim link verdiğim sayfanın adresini alıyor..

Bu durumu nasıl çözebilirim sizce? Bana yol gösterecek birisi var mı ? Teşekkürler
tpaksu
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: iframe içinden referans urlyi almak
« Yanıtla #1 : 03, 2008, 09:45:52 am »

iframe içerisindeki koda http_referer eklemeyi denedin mi? oradan eğer referer'i doğru bir şekilde alabilirsen onu bir session'a atarsın senin sayfana gelince session iframeden dolayı geçerli kalır. yada bunu javascriptle

site = top.location.href;

kullanarak bir cookie'ye atarsın sonra o cookie'yi kullanırsın.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.