|
Yazan
|
Konu: soyisme göre tüm kişileri sıralayan modul (Okunma Sayısı 330 defa)
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
slm arkadaşlar ben adminden kişilerin soyadı - adı - mesleği-telefon numarası şeklinde eklediğim tüm kayıtların hepsini soyadına göre alfabetik (a-z) sıralamasını yapacak php scripti arıyorum bir türlü uğraştım yapamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tsklarımı sunuyorum.. iyi günler ve çalışmalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rykand
Yeni Kullanıcılar
|
dostum tam olarak yapamadığın kısmını yazsaydın eminim yardımcı olan çıkardı. diziye attıysan dizinin elemenlarını sort ($dizi); ile alfabetik bir şekilde sıralayabilirsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
kayitlar db demi sakli?
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
kayitlar db demi sakli?
mysql kullanmak istiyorum sql veritabanı ; aslımda fark etmez .txt dosyasındanda yazdığım soyisim -isim meslek-tlf numrasını da alabilir . valla yapabildim mi yapamadımı tam olarak bende anlamadım. kafam patladı yapabildiğim en son gelen kayıtların hepsini sıralıyor a-z ye olmadı ; tüm kayıtların en fazla 50 kişiden sonra 2. 3. sayfa olarak gitmesinide istiyorum. ama bu kişileri sıralarken yani sayfada soyisme göre a-z göre sıralama yaptırmam lazım . bide admin den de bu kişilerin soyisim-isim-meslek -telefonları da ekleme silme gibi durumlarıda olması lazım. php den hazırlanmış telefon scriptlerini editlemek istedim ondanda pek randıaman alaamadım. sizden ricam böyle bir script hazırlayabilmisiniz.. emeğiniz için çok teşekkürler şimdiden özellikle soyisme göre a-z alfabetik sıraya göre olmalı
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 01, 2008, 06:09:25 pm Gönderen: murat23351 »
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
dostum seninki biraz yardimdan cok siparis burda size kimse bu sekilde kot yazipda takdim etmez o anlatmis olduklariniz öyle 2,3 satirlik kot degil emek ister siz kotlarinizi yazin nerelerde takilmissaniz elimizden geleni yapariz...
not: eger kayitlar db de olsa idi isin cok daha kolay olurdu.
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
not: eger kayitlar db de olsa idi isin cok daha kolay olurdu.
arkaaşım nasıl db ile kasdettiğin ney accesc veritabanınmı bahsediyorsun. ve onda alfabetik sıralama nasıl olacak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
ben mysql db yi kastedmistim bak bir örnek sorgu yazayim umarim yardimci olur
$sorgu = mysql_query("SELECT * FROM tablo_ismin ORDER BY soyisim ASC");
bu kodun sana getirecegi sonuc albabetik olarak a-z dir eger z-a istemis olsaydik yani tam tersi o zaman ASC yerine DESC yazacaktik
hadi kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaşım admin den ekle sil vs yaptım. buda listeleme adlı dosyam burda bana neyi nerde değiştirecem. yukarda dediğini yaptım hata verdi..
<?php
$db=mysql_connect('localhost', 'root', ''); if(!$db){ echo 'Bağlantı kurulamadı'; exit; }
$selectdb=mysql_select_db('forum'); if(!$selectdb){ echo 'Veritabanı Seçilemedi'; exit; }
$query="SELECT ADI, EMAIL, ADRES FROM adres ";
$result=mysql_query($query); echo '<table border=\"1\"> <tr> <td>İSİM</td> <td>EMAIL</td> <td>ŞEHİR</td> <tr>'; while($result2=mysql_fetch_array($result)){ echo '<tr>'; echo '<td>'. $result2[ADI].'</td>'; echo '<td>'. $result2[EMAIL].'</td>'; echo '<td>'. $result2[ADRES].'</td>'; echo '</tr>';
} echo '</table>';
?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
can
|
Bir de bunu dener misin, olmaz ise verdiği hatayı da yazarsan anlayabiirz ne olduğunu.. <?php
$db=mysql_connect('localhost', 'root', ''); if(!$db){ echo 'Bağlantı kurulamadı'; exit; }
$selectdb=mysql_select_db('forum'); if(!$selectdb){ echo 'Veritabanı Seçilemedi'; exit; }
$query="SELECT ADI, EMAIL, ADRES FROM adres ORDER BY ADI ";
$result=mysql_query($query); echo '<table border=\"1\"> <tr> <td>İSİM</td> <td>EMAIL</td> <td>ŞEHİR</td> <tr>'; while($result2=mysql_fetch_array($result)){ echo '<tr>'; echo '<td>'. $result2["ADI"].'</td>'; echo '<td>'. $result2["EMAIL"].'</td>'; echo '<td>'. $result2["ADRES"].'</td>'; echo '</tr>';
} echo '</table>';
?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
emeğin ve bilgin için çok teşekkürler.. Şimdi başka bir sorum olacaktı bu verilerin düzenlemek için bunu nasıl yapacamm adres ve telefon değişirse.. kusra bakmayın bu işte gerçekten yeniyimm 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02, 2008, 10:11:28 am Gönderen: murat23351 »
|
|
|
|
|
|
can
|
Rica ederim ama soruyu tam anlayamadım, soruları biraz daha açık yazabilirsen şimdi sen ne yaptığını veya yapmak istediğini biliyorsun ama biz burada sadece yazdığın şeylerden işin geri kalanını bilmediğimiz için sonuç çıkaramıyoruz. Veritabanında güncelleme yapmaktan mı bahsediyorsun mesela??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
murat23351
Yeni Kullanıcılar
|
Rica ederim ama soruyu tam anlayamadım, soruları biraz daha açık yazabilirsen şimdi sen ne yaptığını veya yapmak istediğini biliyorsun ama biz burada sadece yazdığın şeylerden işin geri kalanını bilmediğimiz için sonuç çıkaramıyoruz. Veritabanında güncelleme yapmaktan mı bahsediyorsun mesela??
evet veritabanında güncelleme yapmak istiyorum yukarda verdiğimiz yani a dan z ye sıraladığımız olan sayfa düzenleme yapmak istiyorum. mesela birinin adresi değişti. işte düzenle deyip bilgileri tekrar kayıt edip en son değişiklikle sıralanmasını istiyorum. bunun kodları nasıl olur..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |