Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 12:12:09 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  PHP Yardım Forumu  |  global $degisken,$isim vs sorun ? :S « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: global $degisken,$isim vs sorun ? :S  (Okunma Sayısı 118 defa)
PrOgRaMmeR0101
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
global $degisken,$isim vs sorun ? :S
« : 01, 2008, 05:09:10 am »

Merhaba arkadaşlar......

Register globals ile ilgili ilginç bir sorunum var.
Sitemin bulunduğu sunucuda  register globals off konumunda. (Linux Apache Üzerinde PHP )
Tasarım yaptığım localsunucumda da aynı şekilde register globals off konumunda (Server 2003 Üzerinde CGI + SQL vs )

Aynı zamanda evimde ki Vmware sanal Pc üzerinde kurulmuş sunucumda da off konumunda (Server 2003 Üzerinde CGI + SQL vs )

yani evde ki yapılandırmamla ofisimde ki yapılandırma aynı sadece sanal ve reel farkı var her ikisinide ben kurup yapılandırdım.

Fakat şöyle bir sıkınıtım var.

Dün farkına vardım ki ofisteki Sunucumda globals çalıştıramıyorum fakat diğer iki sunucuda sanal ve web de globals sıkıntı olmadan çalışıyor.

Globals ı kullandığım kısım Get ve Post işlemleri yapılırken değil sadece bir fonksiyon için veya sistemin tümünde kullanacağım bir değişkeni fonksiyonlarda tek tek tekrar tekrar tanımlamak yerine globals ile fonksiyonun içine o değişkeni almak amaçlı kullanıyorum.

Fakat sıkıntı yaşadığım yani ofisteki sunucumda register_globals on olmadan bu şekilde bir değişkeni fonksiyon içerisine alamıyorum :S

Acaba ofisimdeki sunucuda mı sıkıntı mevcut :S yoksa evde ki web e açık olan sunucumda mı sıkıntı mevcut :S çözemedim yardımcı olurmusunuz ?

Bi 2. Soru
bu şekidle anlattığım global şeklinde kullanılan değişkenler de register_globals a mı bağlıdır ?

örnek olarak;

Kod:
<?PHP
$state = $_GET["state"];
$id = $_GET ["id"];

function progg()
{
global $state , $id;
echo $id.$state;

}
?>

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
« Son Düzenleme: 01, 2008, 05:46:34 am Gönderen: PrOgRaMmeR0101 » Logged
discotek
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: global $degisken,$isim vs sorun ? :S
« Yanıtla #1 : 01, 2008, 11:54:07 am »

dediğin gibi register_globals olayı önemlidir.
çünkü off veya on olmasına göre kodlama değişir.
ama sorunun kolayı var .httacces yap sorun kökten çözülür Wink
can
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: global $degisken,$isim vs sorun ? :S
« Yanıtla #2 : 02, 2008, 07:26:02 am »

Apache konusunda uzman değilim ama bildiğim kadarıyla register_globals  off ise çalışması teknik olarak mümkün değil. Senin konfigürasyonlarda bir sıkıntı var ya da ilginç bir durum. Apache konusunda uzman bir arakadaş görür de cevaplar biz de öğrenmiş oluruz inşallah..

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.