Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 04:17:27 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  Java « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Java  (Okunma Sayısı 315 defa)
kartal
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
Java
« : 29, 2008, 04:56:09 am »

Merhaba arkadaşlar,
Java öğrenmek istiyorum. Bununla ilgili Numan Pekgöz'ün JAVA adlı kitabını satın aldım. Bir süre baktım ancak karışık gibi geldi. Öncelikle sözünü ettiğim kitap javaya başlamak için uygun mu? Önereceğiniz başka bir kaynak varmı? Java için sanırım editör programı da gerekiyor. Bunun için neyi önerirsiniz. Java ile ilgili bişeyler yazıp çalıştırmamı sağlayacak programlar neler?
Kısaca Javaya başlayacağım. Bunun için neler gerekiyor sıralayabilirmisiniz.

KARTAL
yns.emre
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Java
« Yanıtla #1 : 04, 2008, 03:42:37 am »

arkadaşım jbuilder ve buna benzer ibm websphere studio adlı programları biliyorum java geliştirme programı olarak,ben ibm websphere studio kullanmıştım,öncelikle javada kodların nasıl yazıldığını,yazma şeklini o söylediğin kitaptan iyice öğren,birkaç ufak örnek yap,yani kod yazma şeklini iyice öğrenmelisin javada,sana tavsiyem,javada kodlamayı iyice öğrendikten sonra,javada object oriented mantığını öğrenmendir.
merakli
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Java
« Yanıtla #2 : 07, 2008, 07:23:36 pm »

Arkadaşım bilmeden yazmış gibi olucam ama kendimce birkaç kelam edeyim.
Java güzel bir dil, patform bağımsız ve kullanım alanıda geniş ancak javaya başlamak için az biraz programlama deneyimi gerekiyor bence.
Kuşkusuz istenirse ilk olarak java da pekala öğrenilebilir. Ancak bu durumda "biraz karışık" türünden yakınmalar yapmamalı dişini sıkmalısın.  laugh
Numan Pekgözün java kitabını okumadım ancak javascript kitabını okumuştum ve o kitap benim yazılımı sevmemi sağlayan kitap olmuştu.
Numan hocanın anlatımı çok iyidir sana tavsiyem kitabı anlamazsan bi daha bi daha okumak ve alıştırmaları mutlaka yapmak.
Göreceksin java gitgide gözüne daha güzel görünecek.
Derleyici konusuna gelirsek ben linux ortamında konsoldan derlemeyi tercih ediyorum ama sanırım bir istisnayım  laugh
Netbeans adlı derleyici bu konuda oldukça popüler onu kullanabilirsin üstelik ücretsiz internetten kolayca bulursun bulamazsan söyle gösteririm  laugh
Sana yazılım sevdanda bol başarılar dilerim.
Haa ben illa kitabımı değişticem dersen Alfa yayınlarını herkes için serisi var ve türünün en iyi örneği gibi ma tercüme ve dii eminim daha ağırdır.(yazarı sanırım herbit)
Basit dille yazılmış papatya yayınlarının java kitabı var (A Altıntaş) ama beni hiç sarmadı söyliyeyim

en sevdiğim js kodu: setTimeout
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.