|
|
|
Yazan
|
Konu: Turkce karakter problemi (Okunma Sayısı 82 defa)
|
|
ortorigo
|
Selam, Yazdıgım bi kod var ve bu kodun amacı formdan gelen txt_harf isimli değişkenin tasımıs oldugu harf ile baslayan kayıtları mysql den cekmek. meta taglarım turkce ve mysql baglantı sonrasında mysql_query("SET NAMES 'latin5'"); mysql_query("SET CHARACTER SET latin5"); mysql_query("SET COLLATION_CONNECTION = 'latin5_turkish_ci'");
sorgularını gondermeme ramen, turkce karakter ile baslayan bir sorgu gönderince donen degerler kendini dagıtıyor. Gonderdigim SQL sorgusu mysql_query("SELECT * FROM tablo WHERE alan LIKE '$txt_harf%' ");
şeklinde kullanıyorum ve C hatfi ile başlayanları aradığımda Ç ile başlayanlarıda cıkartıyor yada Ü ile arama yapınca Y ve I ile başlayanları çıkartıyor. Ama diger harflerde herhangi bir sıkıntı yok. Bu durumu nasıl çözebilirim. İyi Çalışmalar Orçun ERÇORA
|
|
|
|
|
|
izmir'de freelance php&mysql coder arıyorum. İlgilenen arkadaslar lütfen bana ulassın
|
|
|
discotek
Yeni Kullanıcılar
|
dostum aramayı mysql den yapınca türkçede olsa japoncada olsa ş,ü,ğ,i,ç harfleri düzgünce çıkar. mysql_query("SELECT * FROM tablo WHERE arama='$arama' "); böyleydi sanırım yanılmıyorsam :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpaksu
Yeni Kullanıcılar
|
şöyle dene bi
select * from tablo where ORD(SUBSTRING(arama,0,1)) = " . ord(substr($arama),0,1)
Ama şunu söyleyim eğer karakter setin UTF8 değilse işe yarar bu. UTF8 ise galiba bu şekilde yapıyordu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|