|
Yazan
|
Konu: Php mail gonderme...... bilgiler garip bir adresten ve eksik olarak geliyor (Okunma Sayısı 250 defa)
|
ataktos
Yeni Kullanıcılar
|
Arkadaslar php konusunda amatorum, birkac dokuman okuduktan sonra html form dan bilgileri bir php araciligi ile gondermeyi denedim. Mail geliyor fakat sadece asagidaki bilgiler ve alakasiz bir adresten "Isim degiskeni" From: sales@ukhost4u.com (neden bu adresten geliyor cok garip!!!  ) Sent: Sunday, April 27, 2008 8:55:54 PM To: yonlerdidigim@adres.com "Adres degiskeni" X-ME-Bayesian: 40.000000 (ne alakasi var anlamadim!!!  ) "Sirket degiskeni" Kullandigim Kod <? $Kime = "gonderilecegi@adres.com"; $Contact_FullName = $_REQUEST["Contact_FullName"]; $Contact_Organization = $_REQUEST["Contact_Organization"]; $AFM = $_REQUEST["AFM"]; $Contact_StreetAddress = $_REQUEST["Contact_StreetAddress"]; $Contact_City = $_REQUEST["Contact_City"]; $Contact_State = $_REQUEST["Contact_State"]; $Contact_ZipCode = $_REQUEST["Contact_ZipCode"]; $Contact_WorkPhone = $_REQUEST["Contact_WorkPhone"]; $Contact_Email = $_REQUEST["Contact_Email"]; $Thema = $_REQUEST["Thema"]; $Text = $_REQUEST["Text"]; $MesajDuzen = " Gonderen: $Contact_FullName Sirket: $Contact_Organization AFM: $AFM Adres: $Contact_StreetAddress Sehir: $Contact_City Nomos: $Contact_State Posta Kod:$Contact_ZipCode Tel: $Contact_WorkPhone E-mail: $Contact_Email Konu: $Thema Mesaj: $Text "; $Gonder = mail($Kime, $Contact_FullName , $Contact_Organization, $Contact_StreetAddress, $Text ); if($Gonder) { print "Mesaj Yollandi"; } else { print "Mesaj Yollanamadi"; } ?>
$Gonder degiskenine 5 ten fazla deger verince hata cikariyo onun da sebebini anlamis degilim Bir el atabilirseniz sevinirm Tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ataktos
Yeni Kullanıcılar
|
Tesekkurler. fakat biraz daha aciklayici olsaydi faydasi olurdu. Ustteki adreste anlamadigim kodlar da var, fakan senin soyledigin herhalde sadece $Gonder kismina gonderenin mailini eklemek, dogru mu? $Gonder = mail($Contact_Email, $Contact_FullName , $Contact_Organization, $Contact_StreetAddress, $Text );
Kodda gorunen email,isim,sirket,adres,mesaj bilgileri var. Bunlara sehir, posta kodu vs ekleyince hata veriyor ve sadece 5 tane olabilir diyor. Bunun cozumu varmi?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 28, 2008, 01:58:12 am Gönderen: ataktos »
|
|
|
|
|
|
mumincelik
|
verdigin sekilde gonderemezsin. mail genel anlamda 4 degisken kabul eder . birincisi hangi adrese gonderecegin. ikincisi mail basligi, ucuncusu mailin icerigi. 4. olan ise en onemli detay isteyen kisimdir yani emailin detaylarini belirtirsin hangi formatta gidicek kimden gidicek vs. gibi $kime= $email; // gondereceginiz email adresi $baslik= "Baslik Buraya"; $headers = "From: ".$kimdenGidecekseOnunIsmi." <".$hangiEmailAdresindenGidecek.">\n"; $icerik= "email icerigi buraya"; mail($kime, $baslik, $icerik, $headers );
En basit sekli boyle oluyor degisken isimleri yerine belirtmek istedigin verileri git tamamdir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ataktos
Yeni Kullanıcılar
|
Yoruyorsam affedin ama anlamaya calisiyorum. benim hazirladigim form da daha cok bilgi var ve bir sekilde bu bilgilerin mailime ulasmasini istiyorum. Bir degisken uzerine birden cok veri yukleyebilirmiyiz, bu mumkunmu? Mesela $icerik degiskenine benim formda ayri ayri hazirladigim veriler istedigim sirada duzenlenebilir mi? Mesela gonderdigin linkteki kodda ayni headers degiskeni tekrarlanmis, To ve From ayni degiskene toplanmis gibi gorunuyo, varmi boyle birsey. Benim asagidaki verileri nasil toplayabilirim?
yardimlarin icin tesekkurler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ataktos
Yeni Kullanıcılar
|
Sonunda olayi cozdum, her baslangis gibi zor oldu ama istedigim sonuc geldi. Tek bir sorunum var yardimci olursaniz sevinirim....
Mail basariyla gonderildiginde, mail gonderildi yazisi yerine istedigim sayfaya yonlendirebilirmiyim?
Su anki kod sadece "basarili" yazdiriyor ve karsimda beyaz sayfa kaliyor. Bunun yerine " eger gonderme basariliysa "basari.htm" ye, degilse "basarisiz.htm" ye gitmesini istedigimi nasil anlatabilirim php' ce?
Veya yonlendirme yerine " Mail gonderilmistir" yazisi altina "devam et" linki nasil eklerim ki ziyaretci mailden sonra tiklayarak ayni sayfaya donsun ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
can
|
Merhaba, Kodunu şu anda bilmediğim için ayrıntılı bir şey veremem maili nasıl gönderiyorsun ona göre değişir. Ama basit bir şekilde örneğin aşağıdaki gibi yapabilirsin mail i gönderdiğin değişkeni yazsan da olur.. if(!$mail) {
die(header("Location:basarisiz.htm"));
}
else {
die(header("Location:basarili.htm"));
}
|
|
|
|
|
|
|