|
|
|
Yazan
|
Konu: php il dll den fonksiyon kullanma (Okunma Sayısı 62 defa)
|
|
yolcu
|
merhaba arkdaşlar bildiğim kadarıyla php ile dll den fonsiyon çağırabiliyoruz çok araştırdım php_w32api.dll diye bişeylerden bahsediliyor ama pek bişey anlamadım örneüim benim hesapla.dll diye bir dosyam var bunun içindeki topla fonksiyonunuz kullanarak 2 sayıyı php ile toplayıp ekrana sonuç vericem bunu nasıl yapabilirim yani bu dll deki fonsiyonu php ile nasıl kullanabilirim.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tpaksu
Yeni Kullanıcılar
|
bunun için php.ini'de yüklenen dll'lerin listesi var. oradan php_w32api.dll dosyasının yazdığı satırın başındaki ; işaretini kaldırıp server'ı yeniden başlatman lazım.Daha sonra senin elinde şu fonksiyonlar olacak: # w32api_ deftype # w32api_ init_ dtype # w32api_ invoke_ function # w32api_ register_ function # w32api_ set_ call_ method Bu fonksiyonlarla kendi dll kütüphanendeki fonksiyonları tanıttırman gerekiyor. ondan sonra bunları kullanabilirsin. Nasıl yapıldığı hakkında bir bilgim yok. hiç yapmadım ama internette böyle yapıldığı yazıyor. Daha fazla bilgi için http://www.php.net/w32apiburada kernel32.dll ile sistem hoparlöründen ses çıkartma örneği yapılmış. kendi sistemine uydurabilirsin belki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|