|
|
|
Yazan
|
Konu: Veri arama (Çözüldü) (Okunma Sayısı 794 defa)
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
anladim bak simdi senin tablo yapinda kac sütun var 5 demi
yani a1, a2, a3, a4, a5 diye,
yapmis oldugumuz sorguda $sor = mysql_query("SELECT * FROM XYZ WHERE a1 like '%$_POST[aranacak]%' OR a2 like '%$_POST[aranacak]%' OR a3 like '%$_POST[aranacak]%' OR a4 like '%$_POST[aranacak]%' OR a5 like '%$_POST[aranacak]%'");
tablodaki bütün sütunlarda arama yapiyor cikan sonucu sana getiriyor select id demistik simdi ise select * dedik bu sekilde bütün sutunlari getiriyor sana anladinmi?
while döngüsünden sonra verileri söyle cek $a1 = $row['a1']; $a2 = $row['a2']; $a3 = $row['a3']; $a4 = $row['a4']; $a5 = $row['a5'];
echo komutuylada ekrana basiyorsun cok basit hadi kolay gelsin,
Iyi calismalar.
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
serdarX
Yeni Kullanıcılar
|
teşekürler Mukremin hoca sayenizde meseleyi halettik sağolun varolun
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 29, 2008, 08:22:36 pm Gönderen: serdarX »
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
rica ederim.
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
serdarX
Yeni Kullanıcılar
|
hocam yeni bir sorunla karşılaştım  diyelim ki aranan veri eğer yoksa nasıl aradığınız bulunamadı gibi bir uyarı mesajı verebilirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
cok basit bak oda söyle biz ne dedik <?php include("baglanti.php"); //aramasonuc.php
$sor = mysql_query("SELECT * FROM XYZ WHERE A2 like '%$_POST[aranacak]%'"); while($row = mysql_fetch_array($sor))
$id = $row['id']; echo $id."<br>"; } ?>
Simdi buruya bir if else komutu ekledinmi istedigin sonuc cikar mesela <?php include("baglanti.php"); //aramasonuc.php
$sor = mysql_query("SELECT id FROM XYZ WHERE A2 like '%$_POST[aranacak]%'"); if(mysql_num_rows($sor)){ while($row = mysql_fetch_array($sor)){
$id = $row['id']; echo $id."<br>"; } }else{
echo "Aradiginiz sonuc bulunamadi!"; } ?>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarX
Yeni Kullanıcılar
|
ben bunu denemiştim hata vermişti, ama bir daha deneyeceğim. yine hata veriyor. Hata; Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/sitehanem/aramasonuc.php on line 33
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 04, 2008, 09:05:34 am Gönderen: serdarX »
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
<?php include("baglanti.php"); //aramasonuc.php
$sor = mysql_query("SELECT * FROM XYZ WHERE A2 like '%$_POST[aranacak]%'"); if(mysql_num_rows($sor)){ while($row = mysql_fetch_array($sor)){
$id = $row['arama']; echo $id."<br>"; } }else{ echo "Aradiginiz sonuc bulunamadi!"; } ?>
Dostum ben bunu denedim bende sorunsuz calisiyor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serdarX
Yeni Kullanıcılar
|
Özür hatta etmişim ben else den önce gelen bu } işaretlerden birini fazlaymış gibi siliyordum 2 gündür bununla uğraşıyordum yine teşekürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
neyse halletdine sevindim iyi calismalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|