|
|
|
Yazan
|
Konu: kategori modulu ve seo optimizasyonunda sorun. (Okunma Sayısı 250 defa)
|
seorniyc
Yeni Kullanıcılar
|
merhabalar ;
ilk mesajim oldugu icin cok detaylica yazmaya calisacagim.. belki de yanlis bir sitede ariyorum sorumun cevabini ama gene de sansimi denemek istedim.
simdiye kadar ufak tefek zorlaya zorlaya yapmis oldugum calismalarimda artik bir noktaya ulastim ve profesyonel bir yardima ihtiyacim oldugunu dusunuyorum.
yapmaya calistigim site hazir bir script. ve kategori modulu kurdum.. kategorilerden birine tıkladigimda seo optimizasyonu kapaliysa " ?do=cat&category=internet-tools " url yazma sistemiyle calisiyor script.
sitede seo icin .htaccess rewrite ozelligini actigimda ise siteadı.com/internet-tools/ sekliyle urlye donusturuyorum.
simdi gelelim sorunuma. internet tools kategorisinin altindaki bir kategoriye tikladigimda siteadı.com/altkategori linkiini aliyorum.
oysa o alt kategorideki bir konuya tikladigimda
siteadı.com/internet-tools/altkategori/konuadı.html diye link geliyor.
aradaki internet-tools kısmını silip sayfaya git desem gene o konu aciliyor.
yani gereksiz yere url de anakategori yi gosteriyor her baslikta. bunu engelleyebilirmiyim ? 1 php dosyasi var birde .htaccess kodlari bana yardımcı olabilecek birisi varmı ?
birde ayni linke site uzerinde 2 farkli yoldan gidilmesi google vb arama motorlarinda badlink kapsamina alinmama sebep olurmu ?
cevap alamasam da ilgilenip okudugunuz icin tesekkur ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hyq1
|
siteadı.com/internet-tools/altkategori/konuadı.html bence bu şekilde çıktı vermesi normal hatta gerekli. Arama motorlarında sıralama içinde çok daha iyi. Neden silmek istediğini anlayamadım.
Badlink konusuna gelince site içerisinde verilen linkler standart 1 şekilde ise sorun olacağını zannetmiyorum.
|
|
|
|
|
|
Übkgkdd.
|
|
|
seorniyc
Yeni Kullanıcılar
|
söyle ki ; ayni basliga hem ......com/main_category/sub_category/baslik.html hemde .....com/sub_category/baslik.html adresiyle ulasilabiliyor. yani aslinda ana kategorilerde bi makale yok. sadece indexte bir baslik gibi duruyor. bu konuda yardimci olabilecek birisi varmı ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|