Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 12, 2008, 06:12:38 pm
41799 Mesaj 9073 Konu Gönderen: 17469 Üye
Son üye: blueboy21
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  portable apache mysql ve php ilgili fikirlerinizi almak istiyorum « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: portable apache mysql ve php ilgili fikirlerinizi almak istiyorum  (Okunma Sayısı 84 defa)
vollkiy
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
portable apache mysql ve php ilgili fikirlerinizi almak istiyorum
« : Nisan 15, 2008, 07:50:50 pm »

merhaba arkadaşlar,

geçenlerde catia programını portable yapmak isteyen biriyle konuştum.Ve sonra kafama takıldı ya dedim kendi kendime 
bu apache mysql ve php de portable olarak varmıdır diye varmış paket programların hepsi portablemış kurulum gerektirmiyor bunu bilmiyordum.
Evde çalışıyorum fakat bu aralar kendi işimden uzak part-time işlerde çalışıyorum ve çalıştığım yerde bilgisayar var fakat sistem kurulu olmadıgı
için işlerimi yapamamaktan şikayet ediyordum ve boş boş oturuyorum :)

Evdeki bilgisayarımda ise apache, mysql ve php ayrı ayrı kurulu ve bir sürü konfigurasyon ayarı yapılı.

Sabah evden cıkarken çalışacağım dosyaları flash belleğe alıp bu portable programlar (orn, dremaweaver, photoshop, flash vs. gibi) ile birlikte gittiğim
yerlerde çalışıp işleri yaptıktan sonra flash belleğime kaydedip eve geldiğimde değişiklik yaptığım dosyaları evdeki sistemime aktarsam çalışır mı?
endişesi var konfigurasyon ayarları yuzunden.Sistemim bozulacak diye ödüm kopuyor zira bu aralar yok yogunum :))

Sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.

ukaraogul
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: portable apache mysql ve php ilgili fikirlerinizi almak istiyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 16, 2008, 01:40:28 am »

S.A. her nekadar portable programlar avantajli gozuksede yinede sıkıntı yasatmaktadır ama ne olursa olsun biz iyi yonden bakmaliyiz mesala bir firmai icin bir web sayfasi hazirladiginizi dusunelim local sistemizde onu hazirladikdan sonra musteriniz olan  firmaya gittiginizde portable apache seeerver+mysql calistirak musteriye gosterebilirsiniz intere upload etmekten se bence daha hizli bir cozum ama elbette proplemler olacak mesala eger siz apachetriad kullaniyorsaniz ve portable olarak xamp kullanansiz phpden kaynaklanan isteyen hatalarArastlayablirsiz o yuzden oncelikle kendi biligisayarnida test ettmekte yarar var bide en cook caninizi sıkan por meslesı olacak eger gıttıgın sırket 80. portu kullaniyorsa portable programi calistirtiginizda husranla karsilasacaksiniz bunu icide gerek php.ini dosyalarrindan port ayarlari bulup baska bir port vermelisiniz... kendinize iyi bakin saglicakla kalin
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: