|
|
|
Yazan
|
Konu: javascript ve php (Okunma Sayısı 400 defa)
|
sistemgelistirme
Yeni Kullanıcılar
|
Arkadaşlar Merhaba, Aşağı yukarı ok tuşlarını kullanarak başka bir butonun value değerini değiştirmek istiyorum. Bu işlemi de çok boyutlu bir dizide bulunan verilerin üzerinde dolaşarak yapmak istiyorum. Örneğin value si değişecek buton dizinin index' i 1 olan(dizi[1][0]) verisine eşit olsun. yukarı ok tuşuna bastığımda index değerinin bir artarak value nin dizi[2][0] değerine eşitlemesini istiyorum. aşağı tuşu için de azalmasını. Aşağıdaki gibi bir kod yazmaya çalıştım ancak başarılı olmadım çünkü javascripti ilk kez php den değişken alacak şekilde kullanmam gerekti. Acele yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. <?php $a1=array(1,2,3); $a2=array(4,5,6); $a3=array(7,8,9);
$arrayy = array( $a1, $a2, $a3, ); ?>
<script language="JavaScript"> var dizi = <?=$arrayy; ?> n=1
function goup() { document.flno.Find.value = dizi[n][0] } function godown() { n = n-1 document.flno.Find.value = dizi[n][0] } </script>
<tr><td bgcolor="#D9E4FF" align="center" valign="middle" height="50"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"> <form action="bilgi.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" name="flno" id="flno" > <tr><td height="1" style="background-color: #F47320;" colspan="6"></td></tr> <tr> <td bgcolor="#D9E4FF" align="center" valign="middle" colspan="6" height="70"> <input class="input_box" type="button" name="up" value=" ^ " onclick="goup()"><br> <input class="input_box" name="Find" id="Find" value="<?php echo $arrayy[1][0]; ?>"type="submit"><br> <input class="input_box" type="button" name="down" value=" v " onclick="godown()"> </td> </tr> </form> </table> </td></tr>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CRM
Yeni Kullanıcılar
|
yardım etmek isterim fakat tam algılayamadım sorunu istersen javascript halini yaz sen bizde php için yardım edelim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sistemgelistirme
Yeni Kullanıcılar
|
javascript bilmiyorum tam olarak. O nedenle sanırım herhangi bir şey yazamayacağım. Yapmak istediğim şu: Veritabanından bazı veriler alıyorum Ad,Soyad olsun Ve bu verileri fetch ederek birden fazla satır halinde veri dönüyor bana, Örneğin: Ayşe QWERT Fatma ASDF Ali ASDŞDFL gibi 3 kayıt dönmüş olsun. Bir formum var ve formda 3 tane buton var. A,B ve C olsun bu butonların adları. B butonunun value="Fatma ASDF" olsun diyelim ki (yani dizi[1]) Ben A butonuna basınca B butonunun value= "Ayşe QWERT"(dizi[0]) ve C butonuna basınca B butonunun value= "Ali ASDŞDFL"(dizi[2]) olun istiyorum. Yani bir dizi içinde A ve C butonları ile gezinerek dizinin o anki değerini de B butonunun value sinde görmek istiyorum. Umarım açıklayabilmişimdir 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CRM
Yeni Kullanıcılar
|
bu şekilde sanırım ıolabilir. <script language="JavaScript">
var n=0; var dizi = new Array(); <?php $i=0; do{ ?> dizi[<?php echo $i?>]='<?php echo $row['adi']?>';
<?php $i++;}while($row=mysql_fetch_assoc($soru));?> function goup() { n++;
document.flno.Find.value = dizi[n]; } function godown() { n--;
document.flno.Find.value = dizi[n];
} </script>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center"> <form action="bilgi.php" method="POST" enctype="multipart/form-data" name="flno" id="flno" > <tr><td height="1" style="background-color: #F47320;" colspan="6"></td></tr> <tr> <td bgcolor="#D9E4FF" align="center" valign="middle" colspan="6" height="70"> <input class="input_box" type="button" name="up" value=" ^ " onclick="goup()"><br> <input class="input_box" name="Find" id="Find" value="1"type="submit"><br> <input class="input_box" type="button" name="down" value=" v " onclick="godown()"> </td> </tr> </form> </table>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sistemgelistirme
Yeni Kullanıcılar
|
Yardımlarınız için teşekkürler. Sorunu sizin çözdüğünüz şekilde çözdüm.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|