Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
July 09, 2008, 09:39:30 am
42751 Posts in 8091 Topics by 17932 Members
Latest Member: codder
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  SESSION array olarak ve xml sorunu « previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: SESSION array olarak ve xml sorunu  (Read 141 times)
vollkiy
PHP Stajyeri
**

View Profile
SESSION array olarak ve xml sorunu
« on: April 07, 2008, 06:47:38 pm »

SESSION array olarak ve xml sorunu

1 sorunum  :
Session ı array olarak açtım ve içindeki degerleri okuyamıyorum.

Ajax ile seviye tespit sınavı yapmaya çalışıyorum.Sorulan soruları bir daha getirmemek için soru idlerini session da array olarak tutuyorum ama diğer bilgileride session da tutuyorum.

örnek olarak:

kullanicinin adı, soyadı, e-mail adresi, dogru cevap sayısı, yanlış cevap sayısı, toplam soru sayısı , başarı orani, gibi

sorgum söyle  "select * sinavsorulari where id not in($_SESSION[soruIDleri]) " seklinde sorguyu çalıştırdığımda "Array" olarak sonuc dönüyor ve mysqlden sonuc gelmiyor.

$_SESSION[soruIDleri] degerlerini okuyup sorgunun olması gereken hali

ise söyle  "select * sinavsorulari where id not in(1,3,5,11,58) " gibi fakat yapamadım sessionun içindeki degerleri okumam gerek ama nasıl bir turlu bulamadım.

bunun için foreach kullandım ama sorunu gideremedim.

2 sorunum: Bu yukarıda kullandığım bilgileri xml yaptım ve xml yapısı su şekilde;   

Code:
<?xml version='1.0' encoding='ISO-8859-1'?>
<sorular>
<dogruCevap>$_SESSION[dogru]</dogruCevap>
<yanlisCevap>$_SESSION[yanlis]</yanlisCevap>
<soruIcerik><![CDATA[$soruTPL]]></soruIcerik>
<toplamsoru>$_SESSION[toplamSoru]</toplamsoru>
<basariYuzdesi>%$_SESSION[basariYuzde]</basariYuzdesi>
<yonlen>index.php?mod=sonucgoster</yonlen>
</sorular>

bu xml i responseXML ile alıp gerekli olan yerlere işlemem gerekiyordu.. onu da aşagıdaki şekilde yapıyorum.

Code:
var xmlDoc=XMLNESNE.responseXML.documentElement;

document.getElementById("dCevap").innerHTML = XMLNESNE.getElementsByTagName("dogruCevap")[0].childNodes[0].nodeValue;

document.getElementById("yCevap").innerHTML = XMLNESNE.getElementsByTagName("yanlisCevap")[0].childNodes[0].nodeValue;

document.getElementById("sIcerik").innerHTML = XMLNESNE.getElementsByTagName("soruIcerik")[0].childNodes[0].nodeValue;

document.getElementById("tSoru").innerHTML = XMLNESNE.getElementsByTagName("toplamsoru")[0].childNodes[0].nodeValue;

document.getElementById("borani").innerHTML = XMLNESNE.getElementsByTagName("basariYuzdesi")[0].childNodes[0].nodeValue

ve xml yapısını en sonunda gördüğünüz "<yonlen>index.php?mod=sonucgoster</yonlen>" tum sorular bittiğinde xml yapısına ekleniyor

xmlDoc.getElementsByTagName("yonlen")[0].childNodes[0].nodeValue almaya çalışıyorum fakat bu hatayı veriyor."has no properties hatası alıyorum"

"<yonlen>index.php?mod=sonucgoster</yonlen>" yonlen tagının içindeki urlleyi alıp yönledirme yapmak ve session daki bilgilerle kullanıcıya testin sonucunu göstermeye çalışıyorum.

childNodes[0].nodeValue ile firstChild.nodeValue ile ilgili bilgileri tam olarak anlayamadım.

ama maalesef yapamadım. yardımlarınızı bekliyorum ve cevaplarınız için ise şimdiden teşekkür ederim.

kolay gelsin.

Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to: