Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
19, 2008, 01:54:27 pm
42880 Mesaj 8123 Konu Gönderen: 17996 Üye
Son üye: asiksebo
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  bir sayfadan popup olarak açılan sayfadan ilk sayfadaki bir alanı değiştirmek « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: bir sayfadan popup olarak açılan sayfadan ilk sayfadaki bir alanı değiştirmek  (Okunma Sayısı 301 defa)
shadow jedi
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
bir sayfadan popup olarak açılan sayfadan ilk sayfadaki bir alanı değiştirmek
« : 29, 2008, 10:51:31 am »

ajax ile oluşturulmuş bir yapı var elimde. solda menüler var onlara tıklayınca sağda ki bir div in içeriği değişip menü içerikleri geliyor. bir menüde de kişi kendi bilgilerini update yapıyor. o menüde bir de resim ekleme var. resime ekleye basınca popup açılıp resimi ekliyor.

benim sorunumda burada başlıyor popupta resimi ekledikten sonra ilk sayfadaki resim alanınında değişmesi gerekiyor.

bunu nasıl yapabilirim.

birde sol menüden sağ tarafta ajax çağırdığım için ajax içinde bir alanın değiştirmek istediğimi tekrar hatırlatmak istedim. yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim...
bndrs
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: bir sayfadan popup olarak açılan sayfadan ilk sayfadaki bir alanı değiştirmek
« Yanıtla #1 : 30, 2008, 02:05:00 pm »

Selam,
açılır pencere ana pencereyi JavaScript için window.opener olarak tanır.
Mesela window.opener.forms["form_ismi"].inputText.value = "Yeni değer", gibi.

tiamat
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: bir sayfadan popup olarak açılan sayfadan ilk sayfadaki bir alanı değiştirm
« Yanıtla #2 : 23, 2008, 04:27:27 am »

Evet window.opener bu işi halleder.

Eğer popup kapanırken ana penceredeki ajax veya başka bir işlevi harekete geçirmek istiyorsan onun için de ana pencerede tanımlı olan bir javascript fonksiyonunu window.opener.fonksiyonIsmi(); gibi bir kod ile halledebilirsin. Tabi bu kod popup'ta tanımlı olacak.

Tuvalete oturmadan önce,
Musluğunu kontrol et bence
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.