Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
04, 2008, 04:36:16 pm
42704 Mesaj 9328 Konu Gönderen: 17902 Üye
Son üye: Remark
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  PHP Yardım Forumu  |  Soru: php - javascript « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Soru: php - javascript  (Okunma Sayısı 95 defa)
teknomanyak
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Soru: php - javascript
« : 27, 2008, 04:30:27 am »

Şimdi arkadaşlar sorunum biraz karmaşık nasıl anlatırım bilemiyorum;

Ben php ve mysql kullanarak bir toplist uygulaması yazmak istiyorum, fakat şu sitelere eklenecek olan counter kodu işleri biraz karıştırıyor. Şimdi benim ilk olarak kafamda tasarladığım iş şuydu sistemi kodlarım, daha sonrada bir tane "hit.php" gibi bir dosya kodlarım, benim sistemime kayıt yaptırır kullanıcı daha sonrada ben kullanıcıya;

Kod:
<script src="www.benimsite.com/hit.php?id=üyeidsi"></script>

gibi bir kod veririm kullanıcı bunu sayfasına ekler; daha sonra o sayfa her çağrıldığında ona göre hit bilgilerini vs. mysql üzerinde güncellerim diyordum. Fakat toplist sistemlerine, reklam yönetim sistemlerine baktığımda kullanıcıya verilen kod hep js şeklinde. Örneğin adsense reklam kodlarını ;

Kod:
<script src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></script>
şeklinde veriyor. Yani benim düşündüğüm sistemde veriler php ile çekilirken burada js üzerinden çekilmiş.

Şimdi sorunun aslına dönersek;

Bu iki sistem arasındaki farklılıklar nedir, güvenlikmi, yoksa hızmı, bu işin mantığı nasıl çalışır, burada sayfalara eklenen js kodu verileri nasıl alır, ana siteye nasıl gönderilir, mysql'e nasıl eklenir bu veriler. Yani bu counter olayını kodlarken nasıl bir mantık kurup nasıl bir yol izlemem gereklidir. Bana bir akıl verirseniz çok mutlu olurum. İnşallah sorunumu anlatabilmişimdir. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
CRM
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Soru: php - javascript
« Yanıtla #1 : 27, 2008, 06:58:49 am »

js html kodu gibidir yani sen php yi o şekilde çağıramazsın.eğer php uzantılı sayfandan çağıracaksan
<script><?php echo file_get_contetns('www.benimsite.com/hit.php?id=üyeidsi')?></script>
şeklinde çağırabilirsin fakat bunu çaırmak için hit.php sayfanın doğru bir şekilde javascript kodlarını çıktı vermesi gerekiyor.
teknomanyak
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Soru: php - javascript
« Yanıtla #2 : 27, 2008, 11:08:40 am »

peki adsense yada toplist gibi sistemlerde sayfalara eklenecek olan kodu neden php olarak değilde js olarak veriyorlar onu anlayamıyorum yani mantığı nedir
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.