Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 15, 2008, 08:35:54 am
41836 Mesaj 9088 Konu Gönderen: 17485 Üye
Son üye: eminali
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  farklı tablolardan veri çekmek « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: farklı tablolardan veri çekmek  (Okunma Sayısı 145 defa)
kartal
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
farklı tablolardan veri çekmek
« : Mart 27, 2008, 04:18:29 am »

Merhaba arkadaşlar,
MSSQL veritabanında Tablo1 ve tablo2 olarak tanımladığım iki tablom var. Tablo1 deki idno ile tablo2 deki idno aynı. Yani idno ya göre eşleştirme yapabiliyorum. Bir ayrıntı da Tablo2'de bütün datalarım bulunuyor. Her iki tablodan çektiğim bilgileri yazdırma sırası ise Tablo1 deki bilgiyi alacak yazacak, Tablo1 deki idno ile tablo2 deki idno yu karşılaştırıp eşleşen varsa Tablo1 den çekilen bilginin altına yazacak. eşleşme yoksa sadece Tablo2 deki bilgiyi yazacak. Kısaca şöylebir tablo yapayım.
Kod:
[u]Adı[/u]         [u]Soyadı[/u]       [u]Adresi[/u]                  [u]Telefonu[/u] //tablo1 içindeki bilgiler
  Ahmet                AKA                 çıkmaz sok.                      0323 123 45 67
[u]Adı[/u]         [u]Soyadı[/u]       [u]Adresi[/u]                  [u]Telefonu[/u]      [u]Mahalle[/u]     [u]Sokak[/u]       [u]Daire[/u]//tablo2 içindeki bilgiler
Ahmet                AKA                 çıkmaz sok.                      0323 123 45 67          Dedeler                 5                        1

[u]Adı[/u]         [u]Soyadı[/u]       [u]Adresi[/u]                  [u]Telefonu[/u] //tablo1 içindeki bilgiler
       -                       -                         -                                      -
[u]Adı[/u]         [u]Soyadı[/u]       [u]Adresi[/u]                  [u]Telefonu[/u]      [u]Mahalle[/u]     [u]Sokak[/u]       [u]Daire[/u]//tablo2 içindeki bilgiler
       -                       -                         -                                      -                      Dedeler                 5                        2

Her bir tablo yazılımın arasında da boşluk bırakacak. Ben php kullanıyorum. Böyle bişey yapılabilir mi? Yardımcı olur musunuz.

KARTAL
deja_wu
Günay Yılmaz
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: farklı tablolardan veri çekmek
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2008, 06:54:23 am »

In the dark future, dark planet of dark people. DarkLords will rule

Jabber İletişim : deja_wu@member.turk-php.com
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »