Arkadaslar smf forumum ıcın bır portal gelıstırmeye basladım kullanıcı kontrol bolumunde smf ıle yanı kullanıcı adı ve sıfresını kullanmasını ıstıyorum.kendı portalımdan logın tusu ıle smf/index.php?action=login2 ye gonderınce smf ıcın kullanıcı gırısı saglanıor.Ben smf nın cookie veya sessıon mantıgını ogrenırsem kendı sayfamda bu kullanıcı log ın olmusmu olmamısmı kontrol edebılırım cok ugrastım fakat cok karıısk bır mantıgı var acaba smf nın cookie veya sessıon mantıgını bılen varmı sadece log ın olunmusmu olunmamısmı dıe kontrol ettırcem..?
username ve sifreyi kendin kontrol ettir, eger dogruysa bu asagidaki fonksiyonu kullanip gerekli session ve cookieleri olustura bilirsin. ama sanirsam hepsinde session_name i ayni yapman lazim aklimda degil dene biraz ama asagikdai fonksiyon kesin calisir cünki bende kendi yazdigm bir portala smf eklerken boyle yapmistim.
Kod:
function genSMFLogin($pass) { include("forum/smf_api.php");
o fonksioyn smf deki gerekli cookie ve sessionlari yaratir, tek yapman gereken senin uyelik girisi formundan girilen ismi ve sifreyi dbndekilerle karsilastirmak dogru ise fonksiyonu calistir yanlis ise calistirma. kendin yapmicaksan kontrolu sanirim smf.api den kendi sitende smf in login boxunu göstere bilirsin ordan giris yapildimi normal smf forumuna giris ypailmis gibi gerekli islemler yapilir tek sey yanlis sifre girilirse sanirim forum girisine yonlendiriyor. ben yapali cok oldu daha fazla yardim icin smf forumlarina bakin derim.