|
|
|
Author
|
Topic: include hakkında yardım (Read 311 times)
|
muratti32
Yeni Kullanıcılar
|
herkeze kolay gelsin okulumun web sitesini yapıyorum. index sayfama personellerin listesini alıyorum ve isimlerine link veriyorum çağırdım sayfada o isme ait id ile veritabanından bilgileri çekiyorum fakat bi yerde include fonksiyonunu şu şekilde kullandığımda sayfa sapıtıyor. isme verdiğim link şu: index.php/kat=pers&id=1 index de çalıştırdğım kod ise şu : if ( $_GET['kat'] == "pers" ) { $link = "personel/personel.php?id="+$_GET['id']; include($link); } problem nerde acaba işin içinden çıkamadım bir türlü. şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
experdll
Yeni Kullanıcılar
|
Yardımcı olabilirmiyim diye bir baktım ama sorun çok aydınlatıcı gelmedi bana benim düşük kapasiteli algılama yeteneğimden olabilir.Anlayabilip cevaplayan arkadaşımız olursa lütfen cevapla birlikte soruyuda anlaşılır bir şekilde yansıtabilirmi?
mesela soruda verilen örnekten çok fazla sonuç çıkartamadığım için sorucam neden
if ( $_GET['kat'] == "pers" ) { $link = "personel/personel.php?id="+$_GET['id']; include($link); }
Burada include ettiğin
personel/personel.php?id="+$_GET['id'];
linkini sayfaya basmak yerine $link değişkenine aktardığın.
Dediğim gibi algılama yeteneğim gerçekten zayıf oluyor bazen.
if ($_GET[$link]) { if (file_exists("./$_GET[$link].php")) { include "./$_GET[$link].php"; } else { echo "Ulaşmaya çalıştığınız dosya sistemimizde mevcut değil"; } }
Sormak İstediğin şey buna benzer birşey galiba diyerek cevabımı editledim.
|
|
|
|
« Last Edit: March 23, 2008, 09:34:03 am by experdll »
|
|
|
|
|
muratti32
Yeni Kullanıcılar
|
estağfirullah ben anlatamamışımdır. Aslında anlayamadığınız kodu şu şekilde yazmıştım. if ( $_GET['kat'] == "pers" ) { include("personel/personel.php?id="+$_GET['id']); } yapmak istediğim şey ise personel.php sayfasına id parametresini göndererek sonuçlarını index sayfamda göstermek. include() fonksiyonuna bu şekilde link ekliyemiyormuyuz acaba. ilginiz için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
experdll
Yeni Kullanıcılar
|
$link = $_GET["kat"];
if ($link == "pers") {
include("personel/personel.php&id="$_GET['id']); }
Anladığım kadarı ile yapmak istediğin şey bu.
dikkat edersen personel/personel.php den sonra ? işareti değil & baglacı koydum.Herhalde sen burda bir sıkıntı yaşıyorsun.
Bu şekildebir dene lütfen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
index.php?kat=pers&id=1
if ( $_GET['kat'] == "pers" ) { $link = "personel/personel.php?id=".$_GET['id'];//php de baglayici isareti noktatir javascripte ise arti dir sen arti koymussun include($link); }
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
muratti32
Yeni Kullanıcılar
|
tamam arkadaşlar başka bir forumdan arkadaşın yardmıyla problem çözüldü. $_GET['id'] değişkeni personel.php içerisindede kulanılailinirmiş. doğrusu şu şekilde olacak if ( $_GET['kat'] == "pers" ) { include("personel/personel.php"); }
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dhmm
Yeni Kullanıcılar
|
Kardes "index.php/kat=pers&id=1" yerine "index.php?/kat=pers&id=1" olarak kullan "/" yerine "?" isareti...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|