Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
19, 2008, 01:56:01 pm
42880 Mesaj 8123 Konu Gönderen: 17996 Üye
Son üye: asiksebo
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  AJAX  |  Ajax ve Explorerda Yavaşlama « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Ajax ve Explorerda Yavaşlama  (Okunma Sayısı 235 defa)
slavesoul
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ajax ve Explorerda Yavaşlama
« : 05, 2008, 07:43:30 am »

Merhaba arkadaşlar;

Bir sorum olucak. Sitemde üç adet div var. Bu divlerin her birinin altında linkler var. Bu linklerin üzerine gelindiğinde ajax aracılığı ile divlerin içeriği değişiyor.

Buraya kadar olan kısımı yaptım. Ajax kütüphanesi olarakta "eyceks v1.3" kullanıyorum.

Yukarıda bahsettiğim işlem Opera ve Firefox ta çok hızlı çalışırken Internet Explorer da aşırı bir yavaşlık oluyor. Çalışıyor ama aşırı yavaş çalışıyor.

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
slavesoul
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Ajax ve Explorerda Yavaşlama
« Yanıtla #1 : 05, 2008, 08:33:21 am »

Arkadaşlar sorunu buldum ama çözüm yada fikir istiyorum.

Sorun ajax kütüphanesinin içindeki
Kod:
ajax.open('GET', dosya, false);
komutundaki "false" olayından kaynaklanıyor. "true" yapınca düzeliyor. Fakat ozamanda 3 div aynı anda görüntülenmiyor. Biri açılıyor diğerleri sürekli yükleniyor. Sanırım burada olay linklerin üzerine gelindiğinde "false" olduğunda işlem bitmeden sürekli üzerine açıyor. Böylece ağırlık oluşuyor. "true" yaptık diyelim. Ozaman divleri sayfa ilk açıldığında nasıl açacağım.

Biraz karışık oldu farkındayım ama ancak bu kadar anlatabildim.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.