tosturan
PHP Öğrencisi
Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp.
|
arkadaslar ben global session deıskenını kullanmak ıstıyorum ve kucuk kucuk orneklerı bıle basaramıyordum burda bır arkadasımızın kodlarımı duzeltmıs halını denedım yıne sonuc aynıydı aynı kodları o arkadas yazınca oluyormus bende olmuyor sanırım php.ini nde bı kac deısıklık yapmam gerekıyor ve neyı deıstırecegımı bılmıyorum bu konu hakkında bılgıye sahıpo arkadasların yardımını beklıyorum tesekkurler.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
Sunucunun İşletim sistemi,
PHP versiyonu,
Apache versiyonunu söyle.
php.ini dosyanı hemen oluşturayım.
|
|
|
|
|
|
Kendine iyi bak, bir veda cümlesi değil, elveda cümlesidir çoğu zaman.
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
php:PHP Version 4.3.10 apache:Apache/1.3.33 (Win32) PHP/4.3.10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
bir arkadasın tavsıyesı ıle baska bır server programında kullandım sessıonu calıstı easy php de calısmadı php.ini ayarından oldugunu anladım sımdı ben dıger programda sessıon kullanabıldım ve free bır hostta attıgım zmaan yaptıgım calısmamı sessıonlar orda calısmadı onu nasıl orda calıstırabılırız ordakı ayarı nerden yapmamız gerekır ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
attım ama olmadi  sole bısı var giris.php $ad=$_POST['ad']; @session_start() ; $randomuserid=md5(microtime()); @session_register("randomuserid"); @session_register("ad"); index.php @session_start(); if (session_is_registered("randomuserid")){ echo "<h2>Giris yaptiginiz için tesekkürler ".$ad." <a href='cikis.php'>Cikis[/url]</h2>"; .... gibi bir kod var giris yapınca ındexe donunce Giris yaptiginiz için tesekkürler Cikis diyor adı gormuyor ne olabılır kı php.ini ni dedıgın yere attımda
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
Kullandığın hosting ücretsiz hosting'mi ? Ücretsiz host'lar bunu yapman çok zor ancak, siteye bir phpinfo.php dosyası atıp bakabilirsiniz en azından senin hosta attığın php.ini dosyasını mı görüyor yoksa apache'nin default php.ini dosyasınımı görüyor bunu anlamış olursun. Eğer senin attığını görmüyorsa ücretsiz host'larda yapılabilecek çok fazla bir şey yok. Ancak eğer ücretli bir hizmet alıyorsan. Home + htdocs veya public_html ninde içine kopyala sorun büyük ihtimalle çözülmesi gerekiyor. Aklıma gelmişken şunuda yazayım. ancak bu linux hostingler için geçerli. bir .htaccess dosyası oluşturup onun içine bu kodları yapıştırarak sorunu çözebilirsin. # to turn off register_globals php_value register_globals off
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
pekii cookie kullanabılırmıyım ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
nerede diye sorsam olur mu ?
Yani nerede kullanmak ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
sessıonla kullanıcı gırısı yapamadıgım free host userınde local hostuma zaten sessıon calısıor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
Yani Local hostumda sessıonla calısıyordum ya sonra free bır hosta gectım ve sessıon calısmadı o free host ta cookie kullanabılırmıyım yane sessıonun alısmadıgı gıbı oda calısmamazlık yapoarmı veya baska bı yontemı yokmu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
Olur neden olmasın.
En azından cookies kullanırsan sorun yaşamazsın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
|
cookiesle ilgili kullanıcı mantıgı hakkında az bısı soleye bılırmısınız acaba benım hıc bı bılgım yokta sessıonda 2 kod bulmustum onunla oluyordu sadece sessıon_start() session_register("xxx") ve onu kontrol edıordum ıf sessıonregister le cookıes nasıl bı mantık la olcak ve nasıl kullanılır sole genel bır bılgı verebılcek varmı acaba cok tesekkur ettım sımdıden .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
selam tosturan <?php
setcookie("degisken", "degiskenin icerigi", time()+3600);
echo $degisken; ?>
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
|