|
Author
|
Topic: Farklı bir soru / sorun (Read 327 times)
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
Merhabalar, Öncelikle yazımı okuyan herkese teşekkür ediyorum. Belki size göre basit ama benim takıldığım bir konu var. Bir form uygulaması mevcut durumda. Bu Formdan "adi" isminde bir değer geliyor. Benim yapmak istediğim Form a yazılan "adi" gönderildiği zaman eğer veritabanında varsa sayfaya yazdırmak. Eğer veritabanında bu isime kayıtlı bir bilgi yoksa Veritabanına kaydetmesi. Ben yok sayıp kaydete biliyorum ancak, Veritabanında sorgu yaptırıp onu ekrana bastıramıyorum. şöyle bir kod hazırladım ancak çalışmıyor. <?php include_once "inc_db.php";
$ad = trim(htmlspecialchars(strip_tags($_POST['ad']))); $mail = trim(htmlspecialchars(strip_tags($_POST['mail']))); $not = trim(htmlspecialchars(strip_tags($_POST['not'])));
$sql = "select * from siirler where siirismi like '%".$ad."%'"; $res = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); while ($degerler = mysql_fetch_array($res)) { if ($ad == $degerler["siirismi"] ) echo $degerler["siiri"]; else $sql = "insert into siir_gelen values('$id','$ad','$mail','$not')"; @mysql_query($sql); header("Location:"."index.php?catID=1&msg=2");
?>
<? } ?> Siirler isimli veritabanı şu şekilde. id, siirismi, siir, Şimdiden herkese teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
Kendine iyi bak, bir veda cümlesi değil, elveda cümlesidir çoğu zaman.
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp.
|
bu konuyu cvp lamak ıcın bırden fazla yolu vardır fakat benım bu cesıt seyler ıcın kullandıgım yontem su
include("ayar.php"); $sor = mysql_query("SELECT * FROM veritabanı_tablon WHERE ad='tablo_alan"); while($yaz=mysql_fetch_array($sor)){ if($yaz['ad']==trim($ad)){/*eger gırılen deger datada mevcut ıse bir deiskene 1 degerı atıyorum*/ $var=1; }else{$var=0;/*yoksa 0 kalıyor*/ } } /* dongu bıtınce bu deıskenı kontrol edıyorsun */ if($var==1){/*eger var ise yapmak ıstedıklerın buraya*/ }else{/* eger yoksa yapmak ıstedıklerın buraya*/ }
umarı mısıne yarar kolay gelsın
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
En büyük sermaye TECRÜBEDIR.
|
<? $gelen_siirismi = $:POST['siirismi'];//burda gelen siirin ismini aldigini farzediyorum///
$sorgu = mysql_qery("select siirismi from siirler where siirismi='$gelen_siirismi'");
$row = mysql_num_rows($sorgu);
if($row >= 1){ echo "Hata: bu isimde bir siir kayitlarimizda mevcut!";
}else{
//burayada veri tabanina eklenecek kotlar gelecek.../// }
?>
|
|
|
|
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
tosturan
PHP Öğrencisi
Bilmemek Değil Öğrenmemek Ayıp.
|
bende ogrendım ii oldu bu daha guzel 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
tosturan & mukremin verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. mukremin, verdiğin kod arama yapıyor ve sonuçu söylüyor, Ancak benim istedim şöyle Şiirler tablosunda siirismi, siir 2 farklı sütün var Senin verdiğin kodlar sayesinde siirismi kısmında sorgulama yapabiliyoruz Yani asıl demek istediğim şu şekilde. <? $gelen_siirismi = $:POST['siirismi'];//burda gelen siirin ismini aldigini farzediyorum///
$sorgu = mysql_qery("select siirismi from siirler where siirismi='$gelen_siirismi'");
if($row >= 1){
echo $siir; // Bütün istediğim bu :)) yani bu isime ait şiiri nasıl bulupda ekrana yazdırıcaz.//
}else{
?>
Bütün istediğim bu  ) yani bu isime ait şiiri nasıl bulupda ekrana yazdırıcaz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
oyle desene arkadasim o zaman <? $gelen_siirismi = $:POST['siirismi'];//burda gelen siirin ismini aldigini farzediyorum///
if($row >= 1){
$row2 = mysql_fetch_array($sorgu)
$siir = $row2['siirismi'];
echo $siir;
}else{
?>
burda gonderilen siir isimli satiri cekiyoruz eger birden fazla ayni isimden satir varsa o zaman while döngüsüne girmen gerek. iyi calismalar...
|
|
|
|
« Last Edit: February 29, 2008, 11:48:47 am by mukremin »
|
|
Bana hakkı soran oğul haber al aşık sazından, Göğsü peygamber ağacı kılıfı ALİ bezinden.
|
|
|
Ogreniyo
Yeni Kullanıcılar
|
mukremin desteğin için çok teşekkür ederim.
Eline sağlık
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mukremin
Mükremin
PHP Öğrencisi
|
rica ederim iyi calismalar
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |