|
|
|
Yazan
|
Konu: PHP-GTK+ (Okunma Sayısı 1741 defa)
|
|
Oytun Tez
|
Php-Gtk+ hakkında bilgi verirmsiniz biraZ? Yani neler yapılabilir açısından. Online dbme erişim yapabilirmiyim mesela? Neler yapabilriz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Myxomatose
Yeni Kullanıcılar
|
PHP ile PHP-GTK+ amaçları bakımından birbirinden farklı şeyler... PHP ile web uygulamaları yazabilirsiniz ve dinamik web sayfaları oluşturabilirsiniz; fakat PHP-GTK sadece platformdan bağımsız masaüstü uygulamaları oluşturulabilir. Bu, hem Linux'ta hem Windows'ta hem de daha değişik işletim sistemlerinden bağımsız, ufak programcıklar yazabileceğin anlamına gelir (tabi diğer sürümlerde neler çıkaracakları bilinmez... ) Visual Basic, C/C++, Delphi vb. diller gibi düşünebilirsin PHP-GTK'yı, sadece sevdiğin bi' web progralama diliyle keyifli program yazma ve her sistemde bu programı çalıştırabilme ayrıcalığın var  Bir de şu anki kararlı sürümü olan 1.0.x'lerdeki önemli bir sorun, PHP-GTK ile yazılan .php uzantılı programların sadece kütüphanenin ve derleyicinin yüklü olduğu bilgisayarlarda komut satırından verilecek bir komutla başlatılabilmesidir. Kısaca, şu an PHP-GTK ile yazdığın programları ek progam / kütüphane / derleyici gerektirmeden çalıştırma olanağın yok... (Daha fazla bilgi için mudkicker'ın verdiği PHP-GTK'nın resmi adresinden ve Google'da yapacağın ufak bir aramadan faydanalabilirsin )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Güzel bir başlangıç makalesi, zamanım olduğunad hemen deneyeceğim. Teşekkürler 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mumy81
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaşlar ben php de yazdığım kodları çalılştırmak istedğimde şöyle bir hata veriyor......biraz acemiyim lütfen yardım.....
Warning: Unknown: failed to open stream: No such file or directory in Unknown on line 0
Warning: Unknown: Failed opening 'C:/wamp/www/örnek/er.php' for inclusion (include_path='.;C:\php5\pear') in Unknown on line 0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|