Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:34:48 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  SQL-front ile yeni database yaratma sorunu « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: SQL-front ile yeni database yaratma sorunu  (Okunma Sayısı 220 defa)
blackbat
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
SQL-front ile yeni database yaratma sorunu
« : 23, 2008, 03:39:11 pm »

Kiraladığım host'a bulunan (host apache ve Mysql tabanlı) mevcut veritabanına Wordpress blog ve Phpbb forum kurmak için iki adet yeni veri tabanı oluşturmam gerekiyor. (tablo da olabili tam olarak bilmiyorum) hosta SQL-front programı ile bağlanıyorum.  burada yeni veritabanı (database) oluşturamıyorum ama yeni tablo ekleyebiliyorum.

Bu arada, SQL-front programı dışında ayrıca birde SQLyog enterprise programı ile de bağlanabiliyorum ama bu proram ingilizce olduğu için SQL-front proramını tercih etti.

Hostum PLESK olup buraya müdahele edemiyorum.. Ftp. bağlantısı hariç tabi.

Sorunumu tekrar etmek gerekirse, hostuma iki adet veri tabanı oluşturmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.. Şimdi'den yardımcı olacaklara teşekkür ederim
enginna
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri
Ynt: SQL-front ile yeni database yaratma sorunu
« Yanıtla #1 : 24, 2008, 01:55:13 pm »

merhaba hostu aldığın yer ile irtibata geçersen plesk panele erişimini sağlayacaklardır. bildiğim kadariyle sql front ile veritabanı oluşturamayabilirsin. sunucun izin vermeyebilir. madem ftp erişimin var bunu php ile yapabilirsin.örnek
Kod:
<?php
$sql 
mysql_query("CREATE DATABASE veritabani");
?>

şeklinde daha fazlası için aşağıdaki linki inceleyebilirsin.
http://www.w3schools.com/sql/sql_create.asp

bir fikrim var. internetteki siteleri kaydeden bir site yapalım. isteyen bu siteler içinde arama yapsın. sitenin domaini'de google.com olsun nasıl?   Cheesy
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.