Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 03:36:05 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Veritabanı Yardım Forumu  |  host'umda veri tabanına bağlanamıyorum « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: host'umda veri tabanına bağlanamıyorum  (Okunma Sayısı 237 defa)
govana_net
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
host'umda veri tabanına bağlanamıyorum
« : 15, 2008, 05:38:59 pm »

host'umda phpmyadmin ile datamail adında bir veritabanı dosyası oluşturdum...panelde oluştururken
$host = "192.168.1.68";  adresinide belirttiler kullanıcı adımızı ve şifremizide biliyoruz
veri tabanı dosyama bilgisayarımda localhost olarak oluşturdugum mail_tablo adında ki tablomu host'uma transfer ettim
kayıtlı mailleri gördüm transfer dogru gerçekleşti.....ayrıyetten hostumdaki phpmyadmin ile başka bir tablo daha oluşturdum

bir php sayfası ve kodu yazıp siteme attım ve veri tabanına bağlanmaya çalıştım ama aşagıdaki hatayı alıyorum sizce nerde yanlış yapıyorum teşekkürler...
Kod:
  <?php 
// ayarlar
//$host = "localhost";
$host "192.168.1.68";
$kullanici "*********";
$sifre "*********"//buraya sifrenizi girin

// baglanti
$baglanti mysql_connect($host,$kullanici,$sifre) or die("HATA : ".mysql_error());

?>

aldıgım hata;
 HATA : Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client

teşekkürler.........
« Son Düzenleme: 16, 2008, 02:43:45 pm Gönderen: govana_net » Logged
govana_net
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: host'umda veri tabanına bağlanamıyorum
« Yanıtla #1 : 17, 2008, 05:11:30 pm »

veritabanı dosyasını localhostda çalıştırıyorum herşey normal siteme geçip orda phpmyadmin ile aynı adda veritabanı dosyası ve tabloyu oluşturuyorum her şey aynı sadece tek fark localhostda tablo türü:MyISAM   sitemde tablo türü:ınnoDB olarak gözüküyor

sebeb bu olabilirmi acaba ...
ikisinide aynı yapıp deneyeceğim...
govana_net
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 17, 2008, 05:52:13 pm »

kimseden fayda yok tırmala tırmala sonunda çözdüm web site ayarlarım php4'e göreymiş php5 için uptate ettim düzeldi problem kalmadı....

by
muratmoon
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 19, 2008, 05:22:09 am »

zaten amaç o, önce kendin tırmalayacaksın, yapamazsan soracaksın, kendin çözmen daha iyi olmuş. artık hiç unutmazsın.

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.