|
|
|
Yazan
|
Konu: Js ile input box'lar arası kopyalama? (Okunma Sayısı 297 defa)
|
TechEngineer
Dr.UnknowError
PHP Öğrencisi
Başkasının izinden gidenler, iz bırakamazlar...
|
Merhaba, Ben AJAX'la takıldığım bir konu vardı onu çözemedik. Şimdi farklı bir şey hazırladım. inputbox'a girilen verileri array dizisinden bakıp hemen listeliyor. Bu veriyi veri tabanındanda array şeklinde çekip listeyebileceğimiz kanısındayım. Diyorum ki bir inputbox koysam diğer otomatik listeleyen kutuyuda hidden yapsam. koyduğum inputbox'a yazdığım veriyi butona bastığımda hidden olan diğer array listeleyen kutuya kopyalasa ve oradan listeyeceği veriyi inputbox'lar içine yazdırıp. submit yaptırsam. SQL Sorgusu olarakta UPDATE girip güncelleme yaptırırım. Aşağıda hazırladığım kodları veriyorum. SQL'den $orn=mysql_fetch_array() ile nasıl alabileceğimi listeyeceğimi bir de şu hiddenbox'a kopyalama olayı için 2 inputbox arasında kopyalama var. 1. inputbox'a girilen veriyi gonder button'una tıkladığımızda olduğu gibi 2.inputbox'a kopyalaması gerekiyor. Yardım ederseniz sevinirim., AJAX-Ara.PHP <html> <head> <script src="ajax.js"></script> <script> var ajaxNesne;
function arkadasara(metinkutusu) { nesne = ajaxNesne; metot = 'POST'; dosya = 'AJAX-Arama.php'; fonksiyon = ajaxsonucisle; ara = metinkutusu.value; degisken = 'ara=' + ara; ajaxistek(nesne,metot,dosya,degisken,fonksiyon); } function ajaxsonucisle(){ if ( ajaxNesne.readyState == 4 ) { if ( ajaxNesne.status == 200 )
{
msg = ajaxNesne.responseText;
} else msg = "Beklenmedik bir hata oluştu..."; }
else
msg = "İşlem Devam Ediyor....";
document.getElementById('ajaxmetin') .innerHTML=msg;
} </script> </head> <body> <form name='form1'> Arama: <input type="text" id='textAdi' value="" onkeyup="arkadasara(this)"> </form> <p id="ajaxmetin"></p> </body> </html>
AJAX-Arama.PHP <?php include('Baglan.PHP'); $Liste = array ("Ali", "Ayrhan", "Cahile", "Elma", "Erik", "Eşşek", "Hasan", "Malak", "Melek", "Murat", "Rahibe Teresa"); $msg = ""; if ( isset($_POST['ara']) ) { $ara = $_POST['ara']; $KarakterSayi = strlen($ara); if ( strlen($ara) != 0 ) { for ($Hakan = 0; $Hakan < count($Liste); $Hakan ++) {
$ArkadasAdi = $Liste[$Hakan];
$Filtre = substr($ArkadasAdi, 0, $KarakterSayi);
if ( strtolower($Filtre) == strtolower($ara) )
$msg .= $ArkadasAdi. "<br>";
}
} }
Print $msg; ?>
|
|
|
|
|
|
Gitmeyi bilirim,Gitmeye bilirim.
|
|
|
TechEngineer
Dr.UnknowError
PHP Öğrencisi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TechEngineer
Dr.UnknowError
PHP Öğrencisi
|
Şöyle bir kodla SQL'den veri çekmeyi denedim. Sorunsuz şekilde çektim.Şimdi tek kalan inputbox'lar arası button aracılığı ile kopyalama yaptırma. AJAX-Arama.php kodlarını şöyle değiştirdim oldu; <?php $sqll=mysql_query("SELECT Musteri FROM mkarti"); while ($bass=mysql_fetch_array($sqll) ) { $msg = ""; if ( isset($_POST['ara']) ) { $ara = $_POST['ara']; $KarakterSayi = strlen($ara); if ( strlen($ara) != 0 ) { for ($Hakan = 0; $Hakan < count($bass); $Hakan ++) {
$ArkadasAdi = $bass[$Hakan];
$Filtre = substr($ArkadasAdi, 0, $KarakterSayi);
if ( strtolower($Filtre) == strtolower($ara) )
$msg .= $ArkadasAdi. "<br>";
}
} } } Print $msg; ?>
Şu JavaScript ile inputbox'lar arasında butona tıklayınca nasıl kopyalama yaparız onada bir çözüm bulduk mu tamamdır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TechEngineer
Dr.UnknowError
PHP Öğrencisi
|
Hiç mi JavaScript ile kopyalama işlemi yapmayı bilen yok. nette arattım ama bulamadım. Bulduğum kopyalama yapan kod parçalarıda benim işime yaramadı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |