|
|
|
Yazan
|
Konu: Serverımdaki tüm virtual hostlara SSL kurulumu nasıl olur? sabit IP siz (Okunma Sayısı 229 defa)
|
|
webadel
|
Tüm coder alemine selamlar, saygılar.
Sabahın bu saatinde yeni konu başlatmam sanırım bizim gibiler için olağan
ABD de barındırdığım ve sahipi olduğum SSH şifrelerine kadar bnim olan serverımda SSL ile uğraşmaktan az biraz yıldım.
Öncelikle sabit IP ye geçiş bile bir maliyet meselesi ve bir serverın 10 gibi belirli limitle IP barındırabilmeside ayrı bir maliyet sorunu.
Normalde serverımde 5 tane sabit IP li ve SSL sertifikalı sayfalar barındırıyorum bunlar doğal olarak sorunsuz çalışıyor yalnız virtual host olarak yarattığım domainlerin SSL line girdiğimde PLESK in süresi geçmiş güvenlik uyarısı veren sertifikası ile karşılaşıyorum benim isteğim aynen şu, PLESK in sertifikasını güncelleyebilme veya onun yerine örn. GlobalSing sertifikasyı yükleyebilmem mümkün mü? yüklersem (güncel olacağından) virtual host olarak barındırabileceğim sayfaların https alanları da güvenli olur mu?
Eğer olmaz ise, hepsini nasıl güvenli bir hale getirebilirim sabit IP olmadan vs. lütfen ama lütfen + binlerce kez lütfen yardım edin. Böylece 10 gibi bir limtle sıkışıp(sabit IP limiti) maliyetimi kurtarmaya çalışmak yerine, bir SSL ile 255 adet sayfayı nasıl açabilirim.
Saygı ve sevgilerimle, ben işin içinden çıkamadım eğer çıkamazsam da kendime başka iş bakıcam artık :/
İyi çalışmalar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |