Merhaba arkadaşlar,
bir arakadaşım bir mysql verisi getirdi ve bazı tablolar MyISAM formatında bazıları innodb formatında benim sorunum mysqle yüklediğimde innodb tabloların
"can't open file 'tabloadi'.ibd (errno:1) "
hatası alıyorum.
Mysqlimin versiyonu 4.0.15 di. büyük ihtimalle bu mysql dosyalarını export etmedikleri için bu sorunu yaşadığımı düşünüyroum. Acaba dedim my.ini dosyasında ayar eksikliğimi var diye düşündüm windows>my.ini dosyasına baktım ki ne göreyim
[WinMySQLAdmin]
Server=C:/mysql/bin/mysqld-nt.exe
sadece bu kodlar vardı çok şaşırdım tabi.
Daha sonra internette araştırma yaptım.
C:/mysql>data> ibdata1 dosyasının dogru yerde olmadığı veya bu ibdata1 adlı dosyayı ibd dosyasına değiştirin gibi bir şey yazıyordu bu dosyayı değiştirdiğimde bu seferde mysqli çalıştırtmıyor. Başka bir mysql versiyonunda innodb ve myisam dosyalarını aynı anda çalıştırma imkanım vardı veya innodbleri myisam formatına çeviren bir program veya my.ini dosyası için bir ayar varmı? Bu uyumu nasıl saglayabilirim.
bunu üzerine datalarımın yedeklerini alarak başka mysql versiyonlarıda kurdum sisteme eski versiyonuda sildim

.
sorun
mysql>data>ibdata1 dosyasında oldugunu düşünüyorum.
Daha sonra server kurulu başka bir bilgisayara kurulmuş bu veriler muhtemel ibdata1 dosyasıda farklı fakat çalışmış.
okuduguma göre ibdata1 dosyası datalar için çok önem taşıyormuş

Bu sorunu nasıl çözeceğim tüm veri nasıl okutacağım.
Şimdi arkadaşlar degerli fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Herkese cevapları için şimdiden çok teşekkür ederim.