veri tabanını ögrenmeden olmayacak mysql-essential-5.0.51a-win32 mysql'i kurdum ilk database dosyasını oluşturdum ama table oluşturmaya çalıştığımda hata veriyor altdaki linkde hata resmi var yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler... http://www.govana.net/1.jpg
anladığım kadarıyla id alanına default bir değer vemek istiyorsun... Bunun çalışması için yani id alanının tipi int se ki orada öyle görünüyor bu '0' değil 0 olmalı yani
Kod:
create table resim ( id mediumint(5) default 0 not null auto_incriment,//otomatik sayıya default değer verilmez aslında ama aciklama varchar(50) default 'açıklama',// bu alanda default olarak açıklama yazar dosyaadi varchar(50), primary key(id)); )
Yani default tanımlayacağın alanın veri tipi neyse "default" söz diziminden sonra o cinste bir değer girmen gerekir...
Eğer yazılımcı olmak istiyorsan bilgisayara yapamayacağın hiç birşey olmamalı...
biraz tırmaladıktan sonra çözdüm tabi yabancı sitelerin sayesinde cevap yazan nercan arkadaşa teşekkür ederim üstde phpnotlarım içinde bir makale hazırladım umarım aynı sorunu yaşayanların işine yarar