|
|
|
Yazan
|
Konu: her kayda ayrı checkbox (Okunma Sayısı 322 defa)
|
|
GeCeLeR
|
arkadaşlar bir arkadaş listesi var ve bu listeye eklenen her arkadaş için bir checkbox çıkıyor bu check box işaretlenerek o arkadaş listeden çıkarılıyor ancak şuan check box kontrol mekanizması olmadığı için checkbox işaretlemeden sil butonuna basıldığı zaman hiç bir işlem gerçekleşmiyor ve boş bir sayfa geliyor hata falan da yok olece bomboş bir sayfa geliyor şimdi benim sorum şu bu check box ları nasıl kontrol edeliriz?<td height="30" width="30"><input type="checkbox" name="arkadas_user[<?PHP echo $arti; ?>]" value="<?PHP echo $arkadas_user; ?>" ></td> (buda sil kodu) <td height="20"><input type="submit" class="linksiyah""buton" value="İŞARETLİ ARKADAŞLARIMI LİSTEMDEN ÇIKAR" style="width:300;height:18;"></td>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
obareey
|
js ile tüm checkboxları kontrol edersin ve işaretli olanları bir hidden'a yazdırırsın. sonra bu hidden alanını php ile kontrol edersin. örneğin; <script> function cb_kontrol() { var secililer = new Array(); // seçili olanları bu diziye atacağız var cb = document.getElementsByTagName("input"); // tüm input nesnelerini aldık for(var i=0;i<cb.length;++i) if(cb.type=="checkbox" && cb.checked) // eğer checkbox ve seçili ise... secililer[secililer.length] = cb.id; // diziye ekle, burada cb id'ler php'den gelen arkadaş id'leri olsa işin kolaylaşır. document.getElementById("secili").value = secililer.join(","); // id'leri "," ile birleştiriyoruz } </script> <form onsubmit="cb_kontrol()"> <!-- Burada cb'ler, id'ler php'den gelen arkadaş id'leri... --> <input type="hidden" id="secili" name="secili"> <!-- Bu da id'lerin tutulacağı hidden alanı --> </form> Daha sonra php dosyanda da gelen değerleri "," ile ayırırsın. şöyle ki... <?php $idler = explode(",",$_POST["secili"]); ?> Kolay gelsin...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 03:44:23 pm Gönderen: obareey »
|
|
|
|
|
|
GeCeLeR
|
arkadaşım ilgine teşekkür ederim kod çalıştı denedim ancak ben aslında tam olarak bole değilde checkbox işaretlemeden sil butonu aktif olmasın listede kayıt yokken yani liste boşken sil butonunun aktif olmamasını sağlamak istiyorum acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler.. bu post edilen kod: <form action="sss/sil.php" method="post"> bu checkbox kodu::<td height="30" width="30"><input type="checkbox" name="arkadas_user[<?PHP echo $arti; ?>]" value="<?PHP echo $arkadas_user; ?>" ></td> buda sil butonu:buda sil butonu:<td height="20"><input type="submit" class="linksiyah""buton" value="İŞARETLİ ARKADAŞLARIMI LİSTEMDEN ÇIKAR" style="width:300;height:18;"></td>[/
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 05:08:24 am Gönderen: GeCeLeR »
|
|
|
|
|
|
obareey
|
o zaman sen de küçük bir düzenleme yaparsın. şu şekilde: <script> function cb_kontrol() { var secilivarmi = false; // seçili varsa true olacak var cb = document.getElementsByTagName("input"); // tüm input nesnelerini aldık var sil = document.getElementById("silbutonu"); // sil butonu nesnesini aldık Not: butonun id'si silbutonu olmalı for(var i=0;i<cb.length;++i) if(cb.type=="checkbox" && cb.checked) { // eğer checkbox ve seçili ise... secilivarmi = true; // seçili var break; // nasılsa seçili olduğundan daha fazla döngüde kalmayalım. if(secilivarmi) // seçilmişse ... sil.disabled = false; // ... etkin else // seçilmemişse ... sil.disabled = true; // ... pasif } </script> tabi ki burada tüm checkbox'lara onclick="cb_kontrol()" olayını vermen lazım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GeCeLeR
|
arkadaşım ilgine teşekkür ederim verdiğin kodu yerleştirdim ama nasıl ilişkilendireceğimi bulamadım checkboxları kontorl eden kod bu buna nasıl bir köprü yapmalıyım <td height="30" width="30"><input type="checkbox" name="arkadas_user[<?PHP echo $arti; ?>]" value="<?PHP echo $arkadas_user; ?>" ></td>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
obareey
|
<td height="30" width="30"><input type="checkbox" onclick="cb_kontrol()" name="arkadas_user[<?PHP echo $arti; ?>]" value="<?PHP echo $arkadas_user; ?>" ></td>
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 02, 2008, 08:17:14 am Gönderen: obareey »
|
|
|
|
|
|
GeCeLeR
|
yok malesef aynen yaptım ancak sil butonu kaybolmadı halen aktif vede tıklanabiliyor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
obareey
|
firefox'a firebug eklentisini yükleyip nerede hata var gönderebilir misin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GeCeLeR
|
malesef ben explorer kullanıyorum frefox değil ayrıca msn den iletişim kurabilirmiyiz sizinle acaba
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
obareey
|
tabi zaten profil bilgilerimde var msn...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
GeCeLeR
|