|
|
|
Yazan
|
Konu: <div> Sorunu :S (Okunma Sayısı 1220 defa)
|
EvrenWeb
Evren Bayraktar
PHP Memuru

iLahi PHP ;)
|
Arkadaslar bi site yaptım php tabanlı. Tasarımını html de divlerle olusturduğum bi siteye benzettim ama site firefox da baska ie de baska sekilde görüntüleniyor :S div lerin özelliklerini css dosyasından alıyorum.
İe de düzgün firefox da sayfanın yarısı sol tarafta :S
Nedendir acaba ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oytun Tez
|
Benim de hep IE ile problemim olurdu  Tablo kenarlarında falan  Ama çok ilginç bilmem..Div'leri X-Y koordinatına mı koyuyorsun? Belki ondan kayma olabilir. Ama divleri fazla kullanmanı tavsiye etmem..Tablo kullan onun yerine.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EvrenWeb
Evren Bayraktar
PHP Memuru

iLahi PHP ;)
|
#ana { background: #F9F9F9; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; padding: 2px; position: absolute; width: 660px; height: 560px; z-index: 1; margin-left: -340px; top: 17px; } #kucuk { background: #F8F5F1; position: absolute; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; width: 475px; height: 379px; z-index: 1; left: 80px; top: 95px; } #logo { position: absolute; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; background: #F8F5F1; width: 646px; height: 61px; z-index: 1; left: 7px; top: 6px; } #serit { background: url(http://www.afratafra.com/evren/new/v2/stil/title.gif) repeat-x; position: absolute; width: 475px; height: 24px; left: 0px; top: -2px; } #logo2 { position: absolute; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; background: #F8F5F1; width: 646px; height: 20px; z-index: 1; left: 7px; top: 500px; } #aciklama { background: #F9F9F9; position: absolute; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; width: 320px; height: 50px; z-index: 1; left: 80px; top: 290px; } #ustbilgi { background: #F9F9F9; position: absolute; border: 1px solid #CCCCCC; float: center; width: 424px; height: 24px; left: 25px; top: 24px; } aLın valla bunlar div lerin bilgileri :s delirecem yaa oLmazsa ileride belki tablo yaparımm ama tabloda bu border ları filan ayarlayamıorum ki :S 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
EvrenWeb
Evren Bayraktar
PHP Memuru

iLahi PHP ;)
|
eheh kafamı bozuyo yaa ins yardım edebilecek birileri çıkar :S
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meletoth
Önay YALÇINER
PHP Stajyeri

|
biraz geç oldu ama, belki başkasının işne de yarar:
sorun style.position dan kaynaklanıyor. Firefox top ve left belirtsen bile body in 0,0 noktasına ,IE ise top ve left te belirtilen noktalara gönderiyor elementi. style.position = 'relative' olarak dene(muhtemelen senin dizaynını bozacaktır)
|
|
|
|
|
|
10 PRINT "The GOD!" 20 GOTO 10
|
|
|
|
eburhan
|
Div'lerler çalışman bence çok güzel. Bende eskiden tablo manyağı birisiydim. Fakat tablo kullanımını yavaş yavaş azaltıyorum. Yukarıdaki kodlarda iki satıra takıldım.
position: absolute; float: center;
Bunları kullanman tasarımı bozuyor olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
CSS kullanacağım demek table kesinlikle kullanmayacağım demek değildir arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xturk
Yeni Kullanıcılar
|
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
meta taglarindaki buna benzer content-type satirlarini kaldir.. firefox bu sekilde gosterecektir....
not: bu satiri kaldirma.. bundan baska content-type satiri varsa onu kaldir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|