|
|
|
Yazan
|
Konu: web uzerinden veritabanini guncelleme (Okunma Sayısı 366 defa)
|
hudalfa
Yeni Kullanıcılar
|
Arkadaslar merhaba:
dusunelim ki bir form var bu formu kullanicilar dolduruyorlar. Formda Adi, soyadi, baba_adi, tc_kimlik_no, mezun_oldugu_okul, ve en sonunda da diger_bilgileri alanlari var. Kullanicilar bu formu doldurduktan sonra post ediyor ve sonuclar_php sayfam bunu isleyip mysql veritabanina kaydediyor.ara_php sayfamda arattiktan sonra da buradaki isimler arama kriterine gore cikiyor sirali olarak.
Benim istedigim bu diger bilgileri alanini kullanicilarin web uzerinden degistirebilmeleri ve bunu yaptiktan sonra bu alanin yaninda bulunan guncelle veya kaydet butonun bastiktan sonra veritabanina kaydedebilmeleri.
mesela asagidaki kodla kullanicilar bilgileri ekliyolar.
<?php //kisa degisken adlarini olustur
$mail=$_POST['mail']; $kullanicisi=$_POST['kullanicisi']; $kurum = $_POST['kurumu']; $alan = $_POST['alani']; $ek_bilgi=$_POST['ek_bilgi'];
if (!$mail || !$kullanicisi || !$kurumu || !$alani || !$ek_bilgi)
{ echo 'Girilmesi gereken alanlari girmediniz. ' .'Lütfen geri dönün ve bütün alanları giriniz.';
exit;
}
if (!get_magic_quotes_gpc())
{
$mail=addslashes($mail); $kullanicisi=addslashes($kullanicisi); $kurumu=addslashes($kurumu); $alan=addslashes($alani); $ek_bilgi=addslashes($ek_bilgi);
}
@ $db= new mysqli('localhost', 'deneme', 'deneme123', 'mail');
if (mysqli_connect_errno())
{ echo 'Hata: Veritabanina baglanilamadi. Lütfen tekrar deneyiniz.'; exit;
}
$query= "insert into eposta values ('".$mail."', '".$kullanicisi."', '".$kurumu."', '".$alani."', '".$ek_bilgi."')"; $result= $db-> query($query);
if ($result) {
echo $db-> affected_rows. 'Mailiniz veritabanına eklendi.'; }
$db-> close();
?>
Burada bir mail eklendikten sonra diyelim daha sonra bir arama sayfasindan kullaniciya gore arama yaptiralim diyelim.dondurulen maillerin ek_bilgi alanlari var tabi yukaridaki gibi
ISTE BEN BU ALANLARIN GUNCELLENEBILIR OLMASINI ISTIYORUM KULLANICILAR TARAFINDAN. GUNCELLEDIKTEN SONRA DA GUNCELLE BUTONUNA BASTIKTAN SONRA DA VERITABANINA WEB UZERINDEN KAYDEDEBILECEKLER YANI.
TESEKKURLER
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 21, 2008, 04:54:22 pm Gönderen: hudalfa »
|
|
|
|
|
|
kazaan
|
Yapmaya çalıstıgınız şeyi pek anlamadım ama girilen bilgilerin yeniden güncellenmesi gibi birseyse Sql'deki UPDATE komutuyla yapabilirsiniz bunu arastırın biraz bance
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hudalfa
Yeni Kullanıcılar
|
Yapmak istedigim sey su ek_bilgi alanini kullanicilarin degistirdikten sonra yaninda bulunan kaydet butonuyla veritabanina kaydedebilmeleri.siradan bir update komutuyla php uzerinden datayi guncelleyebiliyorum. soyle ki: <?php @ $db= new mysqli('localhost', 'user', 'usermail', 'mail'); if (mysqli_connect_errno()) { echo 'Hata: Veritabanina baglanilamadi. Lütfen tekrar deneyiniz.'; exit; } $query= "update mail set mail= ' aaaaa@yahoo.com' where mail= ' bbbbb@hotmail.com'"; $result= $db-> query($query); $result->free(); $db->close(); ?> bu kodla goruldugu gibi kolayca degistirebiliyorum datayi. dusunun ki sonuc.php sayfamda, hepsini yazmiyorum kodun echo '<tr><td class="gridLeft" width="%15">DİĞER BİLGİLER:</td><td class="gridRight">' .stripslashes($row['ek_bilgi']).'</td></tr> bu ek_bilgi alani sonuc.php sayfam da gosterilirken edit edilebilir bisekilde olsun ve kullanici farenin imleciyle uzerine geldigi zaman bu alani editleyebilsin ve yan tarafta bulunan kaydet butonuyla kaydedebilsin. ve kaydedildi diye kucuk bir pencere acilsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrtblt
Yeni Kullanıcılar
|
Aslinda yazdikarinin hepsini okumadim ama son cumlenden anladigim kadari ile yapmak istedigin sey coook zor bisey. neden mi? Cunku bunun icin http://www.w3schools.com/ajax/default.asp ajax kullanman gerekir. Henuz php de bir noktaya gelmeden ajax'a dalmak bayagi kasar iste bu acidan cok zor dedim. Bu yuzden ancak kendini semi-dinamik (ajax kullanilmayan dinamik sayfalar) mevzularda kendini yeterince gelistirdikten sonra ajax ile ilgilanmeni tavsiye ederim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|