Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
04, 2008, 11:40:58 am
42704 Mesaj 9328 Konu Gönderen: 17902 Üye
Son üye: Remark
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Genel Yardım  |  kazanç olarak ASP vs PHP « önceki sonraki »
Sayfa: [1] 2 Yazdır
Yazan Konu: kazanç olarak ASP vs PHP  (Okunma Sayısı 890 defa)
jazz
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
kazanç olarak ASP vs PHP
« : 14, 2008, 06:32:37 pm »

merhaba arkadaslar ben yeni sayilabilecek bir php ciyim.
programlamayi seviyorum ve uzmanlasmak istiyorum ve dil olarak da php üzerine devam etmeyi düsünüyorum, fakat çevreden duyduklarim bende soru saretleri olusmasina neden oldu.
anladigim kadariyla phpciler aspcilere göre daha az kazaniyor, en azindan benim duyduklarimdan edindigim izlenim bu.
sonuçta yolun basinda sayilirim ve asil amaç para kazanmak olduguna göre, php den asp ye dönmeyi ciddi olarak düsünüyorum.
ayni tecrübeye sahip asp ci ve php cinin aldigi maaslar yaklasik ne araliklarda bilginiz varmi?

mesela gördügün kadariyla ortalama 0-1 yil tecrübeli php ci 700-1200 ytl arasi iş bulabiliyorken asp ci 1000-1500 ytl araliginda,
2-5 yil arasi php ci 1250-2500 ytl araliginda is bulabiliyorken ayni tecrübedeki asp ci 2500-5000 ytl araliginda,
5+ üzeri uzman php cilerin üst siniri 5000 ytl yi zor buluyorken, ayni tecrübedeki .net ciler cok rahat 6000 ytl ye iş bulabiliyor diye DUYDUM, ama nekadari dogru bilmiyorum.

bu konudaki sizin fikirlerinizi, bilgilerinizi ögrenebilir miyim, bildiginiz, gördügünüz kadariyla böyle bir fark cidden varmi?
« Son Düzenleme: 14, 2008, 06:37:23 pm Gönderen: jazz » Logged
turker
türker
PHP Öğrencisi
*

aggressiveness

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: kazanç olarak ASP vs PHP
« Yanıtla #1 : 14, 2008, 06:46:43 pm »

her duyduğuna inanma

obareey
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 15, 2008, 07:41:27 am »

asp ya da php fark etmez. işini iyi yaparsan iyi kazanırsın...
jazz
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 16, 2008, 06:24:42 pm »

Peki şöyle sorayim o zaman, siz yada bir baskasi, tanidiginiz en çok kazanan PHP ci aylık ne kadar kazaniyor?
benim cevremde daha çok PHP ci oldugu halde 3500 ytl den fazla kazanan PHP ci duymadim bile ama 6000 ytl massi olan .NET ci biliyorum.
turker
türker
PHP Öğrencisi
*

aggressiveness

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 16, 2008, 06:51:21 pm »

benim tanıdıklarımın hemen hepsi yurt dışı bağlantılı çalışıyor ve ortalama saati 20$ civarında çalışıyorlar.

pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 18, 2008, 06:26:22 am »

benim arkadasım phpci ve 3000 euro kazanıyor ayda...yerine göre değişir...buyuk bir firmayla orta derece iş yapan bir sektör aynı parayı vermez
kişinin kendisiyle ilgili bir durum bu,ne kadar iyi olursan o kadr iyi para kazanırsın.

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
kazaan
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 18, 2008, 06:32:14 am »

İşimizi ne kadar iyi yaparsak alacağımız parada o kadar artar bence yani mantıklı olan bu pek asp, php bekmaz bence ama burası Türkiye herşey olabilir ama eminimki herşey düzelecek ve çok kaliteli bir ülkede yaşayacağız, hepside bizlerin sayesinde olacaktır.

I am a man Who walks alone...
http://www.kazaan-ns.blogspot.com/
pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 18, 2008, 06:37:13 am »

İşimizi ne kadar iyi yaparsak alacağımız parada o kadar artar bence yani mantıklı olan bu pek asp, php bekmaz bence ama burası Türkiye herşey olabilir ama eminimki herşey düzelecek ve çok kaliteli bir ülkede yaşayacağız, hepside bizlerin sayesinde olacaktır.

kesinlikle katılıyorum...bilişim de üniversite diploması sökmez...tamamen tecrübe ve yapılabilirlikle ilgili bir mesele...
istenen işi zamanında ve eksiksiz yapmak sana para kazandırır...o yüzden php o kadar basit bir mevzu değil...iki üç veritabanı komutu bilen kendini iyi zannediyor...
o kadar uğraşmama didinmeme rağmen,ben bile hiç bir şey bilmiyorum daha...kara cahilin biriyim...ama bazıları hakkaten bu işi çok iyi yapıyorlar...yapamadıkları çözüm üretemedikleri bir web projesi yok...işte (Allah ondan razı olsun) benim arkadaşım oyle biri...ve ayda 3000 euroyu kazanıyor işte....helali hoş olsun...böyle insanlar ülkemizce çok gerekli insanlar...

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
EvrenWeb
Evren Bayraktar
PHP Memuru

iLahi PHP ;)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 21, 2008, 05:22:23 pm »

Benim arkadaşım diyip durmuşsun Smiley Açıkcası bi insan ne kadar paylaşımcıysa o kadar gereklidir bilmem anlatabildim mi ?

phparmy
phparmy
PHP Stajyeri
**

Elektronik imzam.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 23, 2008, 06:19:35 am »

Bence de bu konuda ülkemizde bir farklılık var ana nedenin de büyük firmaların çoğunun .net platformunda uygulamalarını geliştiriyor olmasıdır. Sayı olarak PHP de uygulama geliştiren firma çok fazla hatta .net - in 2 katı var diyebilirim. Bir istatistik yapmadım ama sitelere bakınca böyle bir sonuç çıkartabiliyorum. Sonuç olarak Turkcell gibi büyük firmaların geliştirdiği uygulamalarda .net kullanıldığında en iyi programcıları onlar en yüksek maaşı vererek kapıyorlar. Yurtdışında facebook örneğini vererek durumun böyle olmadığını biliyorum, hem php de yapılan uygulama sayısı fazla hemde büyük ölçekli projelerde tercih ediliyor.
DarkElder
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 23, 2008, 07:44:22 am »

Ülkemizdeki duruma bir PHP geliştiricisi olarak baktığınızda maalesef durum vahim görünüyor. Bir şirkete gireyim, para kazanayım diye düşünmek oldukça zor. .Net ise arkasında m.soft gibi bir şirket olduğu için rağbet görüyor.
Bunun sebebi ise, büyük şirketlerin kendilerini güvenceye almak için karşılarında bir muhattab aramalarıdır.

Kazanılacak gelir konusunda ise; bir geliştirici ister aspx, isterse php olsun yeterli bir bilgi seviyesine ulaştıktan sonra, çok ciddi projeleri alıp bahsettiğiniz meblağlardan çok daha fazlasını düzenli olarak kazanabilir.
jazz
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 23, 2008, 10:11:47 am »

Bence de bu konuda ülkemizde bir farklılık var ana nedenin de büyük firmaların çoğunun .net platformunda uygulamalarını geliştiriyor olmasıdır. Sayı olarak PHP de uygulama geliştiren firma çok fazla hatta .net - in 2 katı var diyebilirim. Bir istatistik yapmadım ama sitelere bakınca böyle bir sonuç çıkartabiliyorum. Sonuç olarak Turkcell gibi büyük firmaların geliştirdiği uygulamalarda .net kullanıldığında en iyi programcıları onlar en yüksek maaşı vererek kapıyorlar. Yurtdışında facebook örneğini vererek durumun böyle olmadığını biliyorum, hem php de yapılan uygulama sayısı fazla hemde büyük ölçekli projelerde tercih ediliyor.

katiliyorum, benim de gördügüm tablo bu.
php ile yapilmis daha çok site var fakat bunlar çok büyük oranda kişisel veya küçük isletmelere ait uygulamalar.
büyük ve kurumsal firmalar ise maalesef .net tabanli yazilimlari tercih ediyor ve bu yüzden de .net bilenleri aliyorlar.

elbette az da olsa, php ye 7-8 yilini vermis ve iyi kazanan kisiler olabilir, ama benim gördügüm o 3000 euro kazanan sahis ayni emegi .net e harcasa idi bugün çok rahat 5000 euro kazanabilirdi. türkiyede benim gördügüm tablo bu.

isini iyi yaparsan iyi kazanirsin lafi da bi gerceklikten çok bir dilek gibi geliyor bana türkiye kosullarinda...
turker
türker
PHP Öğrencisi
*

aggressiveness

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : 24, 2008, 06:46:35 pm »

durum karışmış gibi...

küçük veya orta ölçekli bir firmanın .net üzerine yatırım yapması biraz zordur. çünkü ürünü kendi bünyesinde hazırlamak istese bir sürü lisans parası vermesi gerekecektir. eğer ürünü hazır almak isterse bu ürünün barınması için yapılacak masraf da daha fazladır. Buradaki fazlalık PHP ile geliştirilimiş aynı uygulumanın ihtiyaç duyduğu min. yatırım göz önüne alınırsa "fazla"dır. .net ile başka bir platformu kıyaslarsanız durum değişebilir. PHPnin bu ölçeklerdeki firmalara yarattığı yatırım maliyeti .nete göre devede kulak kaldığı için daha çok tercih edilir. bu yüzden internete gördüğünüz hemen hemen bütün küçük firma firma ve kişisel siteler php tabanlıdır.

bunun pazarlama tarafını da işin içine katarsanız küçük işletme için phpden başka alternatif yok denebilir. çünkü ürünü bu firmalara pazarlayanlar ayda 250 lira vererek 100lerce site barındırabilecekleri bir sunucu sahibi olabilirler. phpnin çalıştığı sunucunun özelliklerinde ve kabiliyetlerindeki windows sunucunun maliyeti en iyi ihtimal 2 katı olacaktır.

programcı olarak amacınız önemlidir. mesela php ile yazılmış bir alış veriş sitesini hiçbir büyük firmaya satamazsınız. aynı şeklide bunu .net ile yapsanız da satamazsınız. "büyük" diye tabir edilen firmaların kendine göre olan özel ihtiyaçlarını geçin, kaynak koda da sahip olmak istemeleri bunu engeller. (istisnai durumları pek düşünmeyin ancak istisna yaratabilecek azmi ve potansiyeli kendinizde hissediyorsanız bırakın .net, phpyi filan oturun kodlayın.)  Amacınız orta ölçekli ve küçük firmalara çok orjinal olmayan ama iyi programlar yapıp satmaksa PHP tam size göre. Ortaya koyduğunuz ürünün pazarlamasını da iyi yaparsanız sürümden oldukça fazla kar elde edebilirsiniz.

Yok ben büyük işlerde, şirketlerde çalışayım diyorsanız Türkiyede .net onlarca adım olmasa da bir kaç adım önde denebilir. Türkiyenin önde gelen iletişim ve teknoloji şirketlerinin sahiplerini toplasınız 5 kişiyi geçmez ve bunların bir şekilde MS ile organik bağlılıkları(Mesela X telefon firması sahibinin Y şirketi MS ürünleri pazarlar aynı zamanda ve ne tesadüf X firması sadece .net kullanır. Cheesy ) vardır.  Bu bağlamda özel bir şirkette, sadece şirkete özel uygulamalar geliştirmek isterseniz .net size uygun olabilir. Ama hiç bir özel şirketin 3-5 yıllık .net programcısına da 3bin lira vereceğini sanmıyorum.

Peki PHP bilerek büyük firmalara girme ihtimali nedir? Şahsi bir fikrim yok ama MS ile organik bağı olamayan hemen hemen tüm büyük firmalar PHP kullanıyor gördüğüm kadarıyla. Yatırım maliyeti açısından bakarsanız da böyle olması doğal ve mantıklı. Şu an aklıma pilli network, sahibinden, gittigidiyor, nokta gibi firmalar geliyor. Araştırırsanız sanıyorum daha fazla firma bulabilirsiniz.

.Net bilseniz nerelerde iş bulursunuz? koç, sabancı, doğan ve çukurova grubuna ait irili ufaklı tüm şirketler .net üzerinden işlerini görüyorlar bildiğim kadarıyla.

Benim naçizane tavsiyem şudur. Ne kullanacaksanız kullanın ama bir soruna birden fazla çözüm üretebilir halde olun. Bir noktadan sonra ne kadar bildiğiniz değil, soruna bulduğunuz çözümün pratikliği ve maliyeti size para kazandırmaya başlar.
« Son Düzenleme: 24, 2008, 06:49:53 pm Gönderen: turker » Logged

chmod
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 05, 2008, 11:29:10 am »

Bu kazanç kapısına bağlı sanki Smiley Bakış açısı diyelim, bugün reklamlardan en çok geliri elde eden sitelerin genelde PHP ile tasarlandığına dikkat çekmek istiyorum.

<?php
//chmod start
echo "Hello World";
//chmod stop
?>
siluet
Yeni Kullanıcılar
*

Code Is Poetry

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 11, 2008, 05:34:42 am »

Bu kazanç kapısına bağlı sanki Smiley Bakış açısı diyelim, bugün reklamlardan en çok geliri elde eden sitelerin genelde PHP ile tasarlandığına dikkat çekmek istiyorum.

Evet tabii ya sitelerin çogu php ile yapiliyor. Bugün herhalde en çok üretim yapilan ülkelerin basinda da Cin geliyor ama en düsük ücretlerde yine Cinde..
Bugün reklamlardan en çok geliri elde eden sitelerin genelde PHP ile yapilma nedenide ucuz is gücü olabilir mi...
Sayfa: [1] 2 Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.