Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:36:49 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Sunucu Yardım Forumu  |  kendi sunucunu kurma hakkında « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: kendi sunucunu kurma hakkında  (Okunma Sayısı 515 defa)
webgunesinet
Yeni Kullanıcılar
*
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 18


Üyelik Bilgileri
kendi sunucunu kurma hakkında
« : 23, 2007, 12:43:04 pm »

arkadaşlar ben kendi sunucumu kurmak istiyorum ancak siteye girildiğinde adres çubugunda benim ip im belirecegine yine www.ismim.com yazmasını istiyorum bu nasıl olacak ?

2.ben mynetten bir web sitesi aldım hosting firmamı değiştiricem diyelim ne yapmam lazım hosting mynetten alındı süre bittiği gün hemen vakit kaybetmeden kimse almadan başka bir hosting firmasından mı almam lazım yoksa başka bir yolu varmı ?

3.bir de ben kendi bilgisayarımdan sitemi yönetirsem adsl im sınırsız olursa nasıl bir şey olur rahatça gezilebilir mi yine ?
 

teşekkürler
Logged
emreunan
Yeni Kullanıcılar
*
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 12


Üyelik Bilgileri
Ynt: kendi sunucunu kurma hakkında
« Yanıtla #1 : 22, 2008, 11:40:46 pm »

1.freedns gibi sitelerden domainini kendi ipne yönlendirebilirsin
2.Domaini eski firmadan almaya devam edebilirsin, hostunu farklı firmadan alırsın, domaini de taşımak istiyorsan transfer etmeni öneririm. Fazla bilgim yok ama domain,site,hit vs. çok iyiyse sırf bu işi yapan yabancı firmalar var domain adını sen alana kadar kaparlar.
3.Gezilemez. İnternet bağlantı 1024 adsl ise örneğin uploadun max.25 kb olacaktır. Sen bu bilgisayarı hiç kullanmasan bile 25kb yi de 5 online kullanıcı paylaşsa, eşit bir paylaşım olamaz fakat ortalama kişi başı 5kb inanılmaz felaket bir hız olur. Sınırlı, sınırsız olması burda seçici değil. Adsl ile yayın yapılması mantıksızdır denebilir. A harfi asimetrik demektir, yani senin download hızın 100 dersen, uploadun 25. Burda belirleyici upload çünkü sen upload edecen ki ben download ediyim. Bu 25 rakamını da bir kaç online user paylaşcak, sende bilgisayarını kullanırken paylaşcan vs. vs. zor özetle
Logged
experdll
Yeni Kullanıcılar
*
Offline Offline

Mesaj Sayısı: 16


Üyelik Bilgileri
Ynt: kendi sunucunu kurma hakkında
« Yanıtla #2 : 23, 2008, 06:09:50 am »

Öncelikle emreunan ;

           Yazdığın 3) nolu açıklama gerçekten tamamen uzak vede çok yanıltıcı bir bilgi.Eğer bir yerden alıntı yaparak yazdı isen cevap olarak buraya yazmasan daha iyi olacakmış.1024 lük bir bağlantı hızı ile aynı anda 10 larca insan hiçbir sıkıntı çekmeden siteni rahatça dolaşır webgunesinet.
              LÜTFEN HAKİM OLMADIĞINIZ KONULARDA YANILTICI BİLGİLERLE KAFA BULANDIRMAYIN.



webgunesinet ;
     Tabi ki kendi bilgisayarını bir sunucu gibi kullanabilirsin.Bunun için birkaç yöntem belirteyim sana.Diyelim ki ; www.sayfam.com diye bir domain adresin var. Yapman gereken şey öncelikle eğer domain aldığın firmanın yönetim panelinde domain yönlendirmeni kendin gerçekleştireebiliyorsan bu büyük bir avantaj. Yapman gerekenleri sıralayalım şimdi.

1-) Öncelikle domainini XP İşletim sistemi üzerinden mi yayınlayacaksın yoksa server 2003 üzerinden mi yayınlıcaksın bu iki konuyu birbirinden ayırmak lazım.

    A-) XP ve Server 2003 için Ortak Yapılması Gerekenler;
     
        1-) Domain yayınlamak istediğin bilgisayarın ip adresini statik olarak bir ip belirlemek. Örnek;

                    192.168.1.2   modemin ip adresi 192.168.2.1 veya 2.2 gibi bir adres ise burdaki statik ip i buna göre belirliceksin.
                    255.255.255.0
                    192.168.1.1 modemin ip adresi ne ise onu gireceksin

                    192.168.1.1 veya ttnet dns adreslerini de kullanabilirsin DNS sağlayıcı olarak  195.175.39.39
                                                                                                                                   195.175.39.40

        2-) Modemin web arayüzüne girerek buradan az önce ip adresini statik olarak girdiğimiz bilgisayara şu port numaralarını yönlendirme yapman gerekmekte
             
                  a) 80 Nolu port numarasını 192.168.1.2 ye yönlendir. Bildiğin gibi 80 web sitelerinin Global yani heryerden erişilebilir erişim portudur.
                  b) DNS Portu / Mail alıp verme / FTP erişim gibi port numaralarını burada es geçiyorum kabaca bir bilgi vermek için yazıyorum çünki bu cevabı.

           Ancak unutmaki eğer Server 2003 üzerinden yapacaksan site yayınını 53 nolu DNS Portunu açamana gerek yok zaten.ki bu port çokmu önemli gibi bir sorunun yanıtını böyle kabaca anlatılan bir yazıda anlatmak kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramaz.

         3-) TTNet ' e başvurup statik bir ip adresi talep edeceksin. Eğer statik bir ip e sahip olmak istemiyorsan o halde dyndns.org a girip buradan bir üyelik alıp bilgisayarına  bind dns server yazılımının kurulumunu yapıp birde elektirik kesintisi vs bu gibi durumlarda değişen ip adresinin otomatik olarak sabitlenmesi için bind client programını da site yayını yapacağın bu bilgisayar üzerine kurmak.Unutmaki bind kullanarak yapacağın bir ayarlamada windows etc dizini altındaki host konfigürasyonlarını elle kendin yapılandırmak zorundasın (Aslında bu DNS yani Name Server olarak yayın yapmak isteyen herkes için geçerli bir durum)   

B) Site Yayınlama İçin Konfigürasyon

            Yukarıda ki ayarlar tamam diyelim şimdi yapman gereken domain yönetim paneline girerek domain adını o anki ip numarana yönlendirmektir.
  artık atıyorum 88.105.58.10 diye yazdıklarında sayfana senin bilgisayarın üzerinden erişim sağlayabilecekler.Neden ip adresini yazdım burada; Eğer etc dizini altında host konfigürasyonlarını elle girip tamamladıysan zaten explorer satırına ip adresini yazmak yerine www.sayfaadresin.com yazdıkların da da erişebilecekler.

Peki ya sen kendi evinde açmak istersen kendi sayfanı ?
    Senin karşına çıkacak olan sayfa Modemin arayüzü olacaktır.Kendi localinde de erişmek istiyorsan eğer sayfana (ki bazı modemler de var bu özellik ) modemin 80 olan giriş portunu 90 gibi farklı bir porta aktaracaksın. Yani aktarım yaptığında artık modemine girebilmek için 192.168.1.1:90 yazman gerekecek. Eğer bu şekilde port değiştirdiysen kendinde artık sayfa adresini yazdığınsa sayfana erişebileceksin demektir.Modem erişim portunu değiştirmeyi desteklemiyorsa şayet o zaman Proxy yazılımı kullanarak localinde kendi sayfana erişebilirsin demektir.Üçüncü bir çözüm yolu ile Windows etc dizini altında host konfigürasyon dosyasnı localinden de erişilebilir şekilde yapılandırmak.

Bu sadece bunu herkesiin yapabileceğini gösterebilmek için kabaca yazdığım bir bilgilendirme yazısı olduğu için ayrıntılı bir anlatıma girmedim.

Kolay Gelsin.

                 
« Son Düzenleme: 23, 2008, 06:18:39 am Gönderen: experdll » Logged
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  


Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.