Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
06, 2008, 07:01:24 pm
42719 Mesaj 8080 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Linux/Unix Yardım Forumu  |  Sistem Mühendiliği « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Sistem Mühendiliği  (Okunma Sayısı 525 defa)
phparmy
phparmy
PHP Stajyeri
**

Elektronik imzam.

Üyelik Bilgileri
Sistem Mühendiliği
« : 18, 2007, 03:20:54 am »

PHP programcısıyım, ama Sunucu kurmak ayarlarını yapmak gibi işleri pek bilmem. Bundan sonra bu tür şeyleri de öğrenmek istiyorum. Amacım Bilgi İşlem uzmanı olmak, karar veremediğim Microsoft çözümleri üzerine mi yoğunlaşsam yoksa  Unix/Linux/FreeBsd çözümler üzerine mi. Microsoft Sistem Mühendisliği eğitimleri veren yerleri biliyorum, Linux çözümleri ile ilgili bildiğiniz kurs veren bir yerler varmı. Ayrıca sizce hangisini seçmeliyim.
tayfun_de
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Sistem Mühendiliği
« Yanıtla #1 : 18, 2007, 06:07:16 am »

merhaba,

bence unix bazinda olan sistemlere yönelirsen faydali olur (php kullandigini da söylüyorsun).

istersen asagidaki linkten istatistikleri bir incele:

http://news.netcraft.com/archives/2007/11/index.html

phparmy
phparmy
PHP Stajyeri
**

Elektronik imzam.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 18, 2007, 08:56:42 am »

Arkadaşlar sadece WebServer kurmak anlamında söylemedim başka tip sunucu kurmak yani IT departmanında uğraşılan bir sürü farklı sistem anlamında Sistem Mühendisliğini soruyorum. 
TechEngineer
Dr.UnknowError
PHP Öğrencisi
*

Başkasının izinden gidenler, iz bırakamazlar...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 18, 2007, 12:21:21 pm »

Arkadaşlar sadece WebServer kurmak anlamında söylemedim başka tip sunucu kurmak yani IT departmanında uğraşılan bir sürü farklı sistem anlamında Sistem Mühendisliğini soruyorum. 

Ben MCSE ve MCPD Sertifikalarına sahibim. Tavsiyem tabii ki öncelikle Microsoft Teknolojilerine yönelmendir. Çünkü PHP bilgin Sistemci olarak çalıştığın bir firmada pek işe yaramayacaktır. Fakat Linux bilginin olması her zaman bir artıdır.Bak bende PHP ve Linux üzerine çalışıyorum. Yani tek platform yetmiyor artık.
Ms Teknolojileri dersen sana tek tavsiyem Netron.com.tr olur. Ama ingilizce dil bilgisi gerekiyor. Çünkü orada sadece teknik ing. veriyorlar. Eğer ing. yoksa önce bilge adamda ing. alıp netron'a geçebilirsin veya daha cazip gelirse Bilge Adam'da da kalabilirsin.

İyi çalışmalar.

Gitmeyi bilirim,Gitmeye bilirim.
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.