PHP programcısıyım, ama Sunucu kurmak ayarlarını yapmak gibi işleri pek bilmem. Bundan sonra bu tür şeyleri de öğrenmek istiyorum. Amacım Bilgi İşlem uzmanı olmak, karar veremediğim Microsoft çözümleri üzerine mi yoğunlaşsam yoksa Unix/Linux/FreeBsd çözümler üzerine mi. Microsoft Sistem Mühendisliği eğitimleri veren yerleri biliyorum, Linux çözümleri ile ilgili bildiğiniz kurs veren bir yerler varmı. Ayrıca sizce hangisini seçmeliyim.
Arkadaşlar sadece WebServer kurmak anlamında söylemedim başka tip sunucu kurmak yani IT departmanında uğraşılan bir sürü farklı sistem anlamında Sistem Mühendisliğini soruyorum.
Arkadaşlar sadece WebServer kurmak anlamında söylemedim başka tip sunucu kurmak yani IT departmanında uğraşılan bir sürü farklı sistem anlamında Sistem Mühendisliğini soruyorum.
Ben MCSE ve MCPD Sertifikalarına sahibim. Tavsiyem tabii ki öncelikle Microsoft Teknolojilerine yönelmendir. Çünkü PHP bilgin Sistemci olarak çalıştığın bir firmada pek işe yaramayacaktır. Fakat Linux bilginin olması her zaman bir artıdır.Bak bende PHP ve Linux üzerine çalışıyorum. Yani tek platform yetmiyor artık. Ms Teknolojileri dersen sana tek tavsiyem Netron.com.tr olur. Ama ingilizce dil bilgisi gerekiyor. Çünkü orada sadece teknik ing. veriyorlar. Eğer ing. yoksa önce bilge adamda ing. alıp netron'a geçebilirsin veya daha cazip gelirse Bilge Adam'da da kalabilirsin.