|
|
|
Yazan
|
Konu: $_GET ve $_SESSION atanabilecek veri büyüklüğü (Okunma Sayısı 282 defa)
|
phparmy
phparmy
PHP Stajyeri

Elektronik imzam.
|
Sayfaya basdığım bilgileri (Tablo şeklinde) bir linke tıklattırarak excel dosyası oluşturup içine yazıyorum. Her şey sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ama çok fazla bilgi olduğunda $_GET ile gönderdiğim bilgiyi excele yazamıyor problem çıkıyor. Hatta hiç bir şey olmuyor öylece bekliyor. İlk soru $_GET (link) verip gönderdiğimiz bilginin bir sınırı olmalı mı? Bir linkte 10 000 karakter gönderilebilirmi?
Bu problemi çözmek için büyükçe bir veriyi bir $_SESSION değişkenine atıyorum büyükçe dediğim 10 000 karakter ve fazlasını düşünebilirsiniz. Bellekte bir problem olurmu yani her hangi bir kötü etkisi olurmu? Ayrıca her session atamasından önce unset($_SESSION[deger]) işelmi yapıyorum.
Bu şekilde başka işlemlerde kullanıyorum örnek worde yazma falan. En iyi yol nasıl sizce, bir alternatif de her defasında veritabanına yazıp id göndermek işin bitincede veritabanından silmek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
$_GET değeri 255 karakter gönderiyor en fazla diye biliyorum. sana tavsiyem post yani her linkin oldğu yerde form oluştur orda link değeri yerine bir hiddene ata sonra linke tıklayınca o formu submitle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
phparmy
phparmy
PHP Stajyeri

Elektronik imzam.
|
Yok $_GET 255 den fazla gönderiyor ben denedim. <?php echo $_POST[deger]; ?> <form action="form_link.php" method="POST"> <input type="hidden" name="deger" value="1"> <input type="button" onclick="this.form.submit();" value="Tıkla"><br> <a href="#" onclick="this.form.submit();">Tıkla</a> </form>
Söylediğin gibi yaptım ama butona tıklayınca oluyor, linke tıkladığında olmuyor bu işi link ile nasıl yaparım.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 11, 2007, 04:22:48 am Gönderen: phparmy »
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
linkte this form olmaz forma bir id yada isim tanımla o isimli formu submit et mesela bu yaptıgın döngü galiba döngüye bir değişken artırarak değişkeli bir isim tanımlayıp o isimli formu submit yaptırabilirsin buton o forma ait oldğu için link bir form elemanı olmadı için bu sorun olur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
phparmy
phparmy
PHP Stajyeri

Elektronik imzam.
|
teşekkürler <form name="form1" action="form_link" method="POST"> <a href="#" onclick="document.form1.submit();return false;">Tıkla</a> </form>
Yapınca oldu. Session sorusu sormuştum onunla ilgili fikrin varmı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
samety
Ziyaretçi
|
session da tutmanın kötü bir etkisi olacağını sanmıyorum sonuçta sürekli explorerde tutmuyorsun veya her işlemde yazıp silmiyorsun silsen bile sorn olacağını sanmıyorum ama kesin söylemiyorum o kadar derin bilgim yok
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|