Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:37:23 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  PHP Yardım Forumu  |  SQL syntax hatası hata no 1064 sebebi nedir? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: SQL syntax hatası hata no 1064 sebebi nedir?  (Okunma Sayısı 530 defa)
beyaz_ölüm
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
SQL syntax hatası hata no 1064 sebebi nedir?
« : 12, 2007, 07:16:58 am »

arkadaşlar aşağıdaki hata nereden dolayı olabilir? hata numarası 1064 bir türlü çözemedim ya kafayı yiyecem veri tabanına ekleme yapacağım zaman alıyorum.

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'a Teşekkürler...','1','1189598349','Mikrop Adamlar Çorumlu çorumlu Corumlu �' at line 2 hata no : 1064

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'nin destegi ile baslatilan "Daha Iyi Bir Cİnsel Yasam Daha Mutlu bir Hayat" Kam' at line 2  hata no : 1064

aziz
PHP Programcısı

Üyelik Bilgileri
Ynt: SQL syntax hatası hata no 1064 sebebi nedir?
« Yanıtla #1 : 12, 2007, 07:19:52 am »

Sorguda yanlış yazım var... tırnak falan büyük ihtimalle hatta "'a Teşekkürler." kısmında...

Jabber:
xmpp:aziz@member.turk-php.com
Alihan ÇETİN
www.azizce.com
mcwebteam
PHP Stajyeri
**

PHP && My-Sql && OOP && AJAX && FLEX

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 12, 2007, 07:25:17 am »

tabloya kaydedilen verilerde mysql_escape() fonksiyonunu kullanman gerekir. çünkü bu tür hatalar yorum girilen alanlarda kullanılan ' işaretinin sql verisinin sütun değiştirdiğinin algılamasına neden olur.

Erdem
Php İzmir Grubu Kuralım (İzmir'den Arkadaşlarla)
http://www.a1tradenetwork.com
Jabber : mcwebteam@member.turk-php.com

http://www.youtube.com/v/jKaO_dyKIpA
beyaz_ölüm
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 12, 2007, 07:48:35 am »

mysql_real_escape_string() kullanmıştım dün olmamıştı bak bu gün oldu Smiley ne iş ya + daha önce bu düzgün çalışıyordu şimdi çalışmaz olmuştu Smiley..

var bi gariplik ama her neyse.. teşekkürler arkadaşlar
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.