Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
Mayıs 09, 2008, 11:22:07 am
41758 Mesaj 9056 Konu Gönderen: 17442 Üye
Son üye: Caduceus
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Uygulama Yükleme, Kurulum ve Ayarları  |  Apache2triad kurulumu yapılandırılması tam anlatım « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Apache2triad kurulumu yapılandırılması tam anlatım  (Okunma Sayısı 1001 defa)
merzifonlu
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Apache2triad kurulumu yapılandırılması tam anlatım
« : Ekim 30, 2007, 04:43:17 pm »

Arkadaşlar php tabanlı uygulamalarımı web de yayınlamadan önce kendi bilgisayarımda denemek için en iyi gördüğüm herşeyi içinde diye bildiğim Apache2Triad (95 mb) kurdum. Kurulumda sadece şifre yazılmasını istiyor. Sonra bi msdos penceresinde kullanıcı şifresi girin diyor.fakat ne yazarsanız yazın yazılmıyor. entere basıp kurulumu bitiriyorsunuz. Bütün form konularına baktım sonrası için yani bu paketi nasıl çalıştıracagız sql yapılandıracağızmı, apachinin ayarları varmıdır. php için birşeyler yapılacakmı gibi veya root dizinleri nasıl oluşturulur gibi konularda değerli üstatların hiç bir tam açıklaması yok. 1995 li yıllarda xtami için bu tip açıklamalara ulaşmak mümkündü ama artık gelişen veritabanı ve php var. serwer yapılandırılması ve kurulmasıda artık bi bilmece gibi.
        Lütfen değerli hocalar,  üstatlar bu konularda adım adım tam bir açıklama yaparlarsa bütün türk kullanıcılarda işi öğrenmiş olur. Bütün üstadlara ve form üyelerine saygılar selamlar.
estrburak
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Apache2triad kurulumu yapılandırılması tam anlatım
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2007, 10:56:49 am »

yaw aynı dertten bende muzdaribim cevap yazan olsa  Cry
pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2007, 11:02:20 am »

bi rşey yazmıyacaksınız arkadaslar
kapatıcaksınız pencereyi,,yada kendi kapanıyor zaten...apache2triad kurulumunda ardı ardına
tonla ms dos penceresi acılır hepsi kapanır.

bende kullanıyorum ve hiç bir sey yazmadım.
mysql sifresini ogrenmek icin ise ; mysql klasorunde bulunan bin klasorunun icinde ki

winmysql.exe dosyasını calıstırarak altta sag simgelerde trafik lambasına benzer bir simge cıkacak
onu tıkladıgınızda show me deyin...ve yukardaki sekmelerden

my.ini.setup kısmında şifreniz bulunmakta...

baglantınız su sekilde ordaki bilgiye gore

mysql_connect ("localhost,"root","ordaki_sifre") şeklinde

başarılar

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
meteryus
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2007, 07:52:41 pm »

Alıntı
mysql sifresini ogrenmek icin ise ; mysql klasorunde bulunan bin klasorunun icinde ki

winmysql.exe dosyasını calıstırarak altta sag simgelerde trafik lambasına benzer bir simge cıkacak
onu tıkladıgınızda show me deyin...ve yukardaki sekmelerden

my.ini.setup kısmında şifreniz bulunmakta...
mysql configürasyon dosyasına,  Başlat , Çalıştır  kısmına my.ini yazarak da ulaşabilirsiniz.

plazma
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2007, 05:18:01 am »

ordaki acilan ms dosa zaten hangi sifreyi verdiysen kurulum basinda onu girion aktif edio zaten

Kod:
u have never seen before...
Demon
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 19, 2007, 05:29:47 am »

Kurulumlarla Ayrı ayrı uğraşmak istemiyorsanız. Bu Programı indirin ve kurun. Program Apache+Php+MySql hepsini kapsıyor. Tek işlemde hepsini sorunsuz kurarsınız. Arkadaşımın hazırlamış olduğu güzel bir program..
pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 19, 2007, 06:09:46 am »

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
boss2000
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2008, 05:09:13 am »

peki  NOT  DEFTERİ  aracılığıyla  İLK ÖRNEK  i   apache 2 triad  kurulumuş bir bilgisayarda  nereye  yazacağız , hangi klasörde duracak ve icrası nasıl olacak yani

denemek için  localhost\deneme.php  gibi bazı şeyler yapıyoruz  ya , bunun evvelinde bir yerlerde tanımlaması var mı

ben  APACHE 2 TRİAD  I kurdum ama bir türlü yazıdğım php script dosyalarını  WEB sayfasında icra edemiyorum.

Sakarya Üni Adapazarı MYO da öğrenciyim. BİTİRME TEZİM PHP + MYSQL hiç bilmiyorum ama kendimi kurtaracak kadar öğrenmek en azından dersi takip edecek kadar bilmek istiyorum

MSN DEN de görüşerek kısa  bir yardımla kurma , yapılanadırma ve ilk örnek uygulamasını yapacak bir YETKİLİ , KOMPEDAN arıyorum.

site sahipleri , yöneticleri ve konuyla alakadar arkadaşlara şimdiden

İLGİ VE DESTEĞİNİZE TEŞEKKÜRLER !!!

MSN Messenger : boss_2000_06 uzantısı HOTMAİL.COM

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer: