Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:31:17 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  HTML & JavaScript & XML Forumu  |  Fire Fox ve IE de css ler sorunlu . Nasıl düzeltirim « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Fire Fox ve IE de css ler sorunlu . Nasıl düzeltirim  (Okunma Sayısı 1410 defa)
alpaygunes
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Fire Fox ve IE de css ler sorunlu . Nasıl düzeltirim
« : 10, 2007, 02:24:48 am »

Merhaba

Sayfalarımı artık css ile düzenliyorum   laugh ama İE de düzgün görünen sayfalar FierFox ta sorunlu sanırım Fire Fox div ler için daha kesin bilgile stiyor.

Yeni bir siteye başlamadan bu dürsorunları yaşamam için nelere dikkat etmem  gerekli. Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşların önerilerini beklyiroum. Tarayıcı adını olıp ona göre css dosyası kullanmak zahmetli ve sanırım pek iyi değil.css yaarken aynı anda iki tarayıcıda deneyerekli siteyi dzüenlemek lazım bilemiyorum sanki daha basit bir yolu var gibi

Teşekkürler

Allah kimseyi forumsuz bırakmasın.
kazaan
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Fire Fox ve IE de css ler sorunlu . Nasıl düzeltirim
« Yanıtla #1 : 10, 2007, 12:59:34 pm »

Daha basit bir yolu yok ama surayı incelersen cok faydalı bilgiler edinebilirsin.
www.altiustutasarim.com

I am a man Who walks alone...
http://www.kazaan-ns.blogspot.com/
Tuner
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 06, 2008, 06:11:29 am »

javascript ile browser kontrolü yapabilir, bowser'a göre ink elementinin href attrib'ini değiştirebilirsin. ben bunu jquery kütüphanesi ile yapıyorum. kodları aşağıda verriyorum,

if($.browser.msie) { $( function() { $("link").attr("href","ie.css"); } ); }
if($.browser.mozilla) { $( function() { $("link").attr("href","firefox.css"); } ); }

tabi önce jquery.com adresinden jquery kütüphanesinin compressed versiyonunu indirmen ve sayfana script taglarıyle birlikte <head>tagları içine</head> eklemen gerekir. sonrada aynı taglarla yukarıd verdiğim kodu sayfana eklemelisin.

jquery.com a girdiğinde documentation bölümünde bol bol bilgi var. özellikle getting started with jquery ve tutorials bölümüne bakmanı öneririm. sonrada ilerletmek istersen Api referance diye bi bölüm var. oraya bakarsın.

iyi çalışmalar..
alpaygunes
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 06, 2008, 10:54:09 am »

Teşekürler dostum
İlk fırsatta deneyecem

SkorP
Kadir Özdemir
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : 09, 2008, 11:33:53 am »

kodlari eklersen hata nerde diye biliriz.
onun yani sira iki browserde padding ve margin  vs. ayarlarinid egisik algiliyor.
Kod:
* {
margin: 0;
padding: 0;
border: none;
list-style: none;
}

deniye bilirsin yoksa ben mesela tum taglari  hemen hemenmargin ve paddingini sifirlayip kullandigimda gerekirse css de elden hepsien gerekli ayarlari veriyorum.

<?php
echo "nobody is perfect";
?>
http://www.skorp.eu

.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
SkorP
Kadir Özdemir
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : 09, 2008, 11:38:01 am »

if($.browser.msie) { $( function() { $("link").attr("href","ie.css"); } ); }
if($.browser.mozilla) { $( function() { $("link").attr("href","firefox.css"); } ); }

buinun icin illa jquery ye ihtiyac yok.
Conditional Comments ilede yaipla bilinir.
Kod:
css.ekle
<!--[if gte IE 6]>
 iecss i ekle
<![endif]-->

<?php
echo "nobody is perfect";
?>
http://www.skorp.eu

.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
alpaygunes
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : 10, 2008, 01:14:43 am »

Aslına bakarsan bneim en büyük derdim div taglarının konumları ile ilgili
İE sorunsuz görünen sayfa FireFox ta div tagları dağınık görünüyor. div taglarının bütün özeliklerini sanırım eksiksiz belirtmek gerekiyo yoksa FF yerini kestiremiyor Cheesy. Bende full div taglarıyle çalışmıyorum artık ana şablonda tek tablo da kullanıyorum div alanlarının konumlarını kontrol etmek biraz kolaylaşıyor.

İlgilenen arkadaşlara teşekürler

pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 10, 2008, 04:55:17 am »

en güzeli düz ve sade site yapmak,çok şatafatlı site tarayıcıda problemlere neden oluyor.css bilgim cok yok ama
css yi abartmadan kullanmak lazım diye dusunuyorum.önemli olan sitenin insana hangi bilgiyi verdiği önemlidir.

not:konuyla alakalı olmayabilir.küçük bir parantez

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
alpaygunes
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : 10, 2008, 05:04:08 am »

Gerekli olmadığı sürece "sırf kullandım demek için" bir takım yöntemleri kullanmak öğrenmek için güzel ama, çalışma için bunu yapamk riskli oluyor. Başıma geldi. O yüzden artık lazım olanı lazım olduğu kadar kullanıyorum. Size katılıyorum.

Kolay gelsin

pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 10, 2008, 06:12:24 am »

ben bir siteye girdiğimde,renklere menklere bakmam.haa surda link efekti koyulmus.hemen ekliyim ona da bakmam.tabi ki önemli,css yi red etmiyorum.ama bu efektli mefektli,şeyleri pek kullanma taraftarı değilim.ben dediğim gibi sitede benim aradığım bilgi var mı ona bakarım.cokda tasarımın şahane olmus olmamıs önemi yok benim için.php bilgisi varsa tasarımcının.yazar bir ziyaretci defteri yazı yazarız.yada yazdıgı makalelere yorum attırır.bizde keyfine yorum atarız.falan fistan.bu sitede css yok ben girmiyorum diyen var mı acaba.güzel içerik varsa her siteye girilir.ben boyle dusunuyorum.ki ben hiç css kullanmadan sırf table ve renklerle cok şirin bir site çalışması yaptım.iki tarayıcıda da gayet iyi gorunuyordu.

başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
reptile
Yeni Kullanıcılar
*

Live & Like a Linux

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : 10, 2008, 07:09:07 am »

Evet mozilla divlere önem veriyor.  Fakat bu IE'den daha kötü bir browser olduğu için değil IE'den daha zeki bir browser olduğu içindir.  Divlerde kayma olmaması için div içinde tablo kullanabilirsiniz.  IE'de div içine yazı yazınca eğer taşıyorsa katmanı kaydırıyor fakat mozillada taşarsa taşan kelimeyi bir alt satıra alıyor.  Yani Mozilla > IE  laugh

www.LinkTr.Org
Turkiyenin Link Portali
www.Sanaldarbe.Com
Bilisim Tutkunlarinin Vazgecilmezi.
www.Sanaldarbe.Net
Web Tasarım | Programlama | Domain | Reseller | Hosting
pinar_m
PHP Memuru

phplife

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 10, 2008, 07:16:52 am »

mozilla sanki daha kaliteli daha parlak cıktı veriyor.ie biraz daha soluk cıktı veriyor.
mozilla ile daha hızlı siteye giriş cıkış yapılıyor mesela.bu da mozillanın hızlılıgından kaynaklanıyor herhalde.
ie yi oldum olası sevmedim.ama tabi halen bir cok kisi ie kullanıyor.

alpaygunes
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : 10, 2008, 09:49:12 am »

İE kullanımın iki temel sebebi var

1 windows ile beraber gelmesi . Çoğu kullanıcı interente İE ile çıkıyor.Bu alışkanlık olarak kalıyor. Bilgisayar tecrübesi artıkça kullancılar farklı alternatifler arıyor .Buda kullnıcı Microsoft dışındaki yazılımları kullanıyorsa tecrübe ve bilgisi beli bir seviyenin üstindedir fikrini doğuruyo

2 Birçok remsi kurum ve bazı siteler ie haricinde çalışmıyor yada sorunlu çalışıyor. Örn: MEB ilsis.meb.gov.tr
Milli eğitim Bakanlığının açık kaynak kodlu uygulamalara soğuk bakamsı bir öğretmen olarak beni çok üzüyor.

yns.emre
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 04, 2008, 04:11:40 am »

alpaygunes arkadaşım firefoxta divlerde problem oluyorsa koduna şunu ekle,position:absolute,ben aynı hatayı alıyordum,firefoxta dağınık gözüküyordu,position ayarını koyunca firefoxta da düzeldi,explorerda birşey değişmedi zaten
Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.