|
alpaygunes
|
Merhaba Sayfalarımı artık css ile düzenliyorum  ama İE de düzgün görünen sayfalar FierFox ta sorunlu sanırım Fire Fox div ler için daha kesin bilgile stiyor. Yeni bir siteye başlamadan bu dürsorunları yaşamam için nelere dikkat etmem gerekli. Konuyla ilgili tecrübesi olan arkadaşların önerilerini beklyiroum. Tarayıcı adını olıp ona göre css dosyası kullanmak zahmetli ve sanırım pek iyi değil.css yaarken aynı anda iki tarayıcıda deneyerekli siteyi dzüenlemek lazım bilemiyorum sanki daha basit bir yolu var gibi Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
Allah kimseyi forumsuz bırakmasın.
|
|
|
|
|
Tuner
Yeni Kullanıcılar
|
javascript ile browser kontrolü yapabilir, bowser'a göre ink elementinin href attrib'ini değiştirebilirsin. ben bunu jquery kütüphanesi ile yapıyorum. kodları aşağıda verriyorum,
if($.browser.msie) { $( function() { $("link").attr("href","ie.css"); } ); } if($.browser.mozilla) { $( function() { $("link").attr("href","firefox.css"); } ); }
tabi önce jquery.com adresinden jquery kütüphanesinin compressed versiyonunu indirmen ve sayfana script taglarıyle birlikte <head>tagları içine</head> eklemen gerekir. sonrada aynı taglarla yukarıd verdiğim kodu sayfana eklemelisin.
jquery.com a girdiğinde documentation bölümünde bol bol bilgi var. özellikle getting started with jquery ve tutorials bölümüne bakmanı öneririm. sonrada ilerletmek istersen Api referance diye bi bölüm var. oraya bakarsın.
iyi çalışmalar..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alpaygunes
|
Teşekürler dostum İlk fırsatta deneyecem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
kodlari eklersen hata nerde diye biliriz. onun yani sira iki browserde padding ve margin vs. ayarlarinid egisik algiliyor. * { margin: 0; padding: 0; border: none; list-style: none; } deniye bilirsin yoksa ben mesela tum taglari hemen hemenmargin ve paddingini sifirlayip kullandigimda gerekirse css de elden hepsien gerekli ayarlari veriyorum.
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
|
SkorP
|
if($.browser.msie) { $( function() { $("link").attr("href","ie.css"); } ); } if($.browser.mozilla) { $( function() { $("link").attr("href","firefox.css"); } ); }
buinun icin illa jquery ye ihtiyac yok. Conditional Comments ilede yaipla bilinir. css.ekle <!--[if gte IE 6]> iecss i ekle <![endif]-->
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
|
alpaygunes
|
Aslına bakarsan bneim en büyük derdim div taglarının konumları ile ilgili İE sorunsuz görünen sayfa FireFox ta div tagları dağınık görünüyor. div taglarının bütün özeliklerini sanırım eksiksiz belirtmek gerekiyo yoksa FF yerini kestiremiyor  . Bende full div taglarıyle çalışmıyorum artık ana şablonda tek tablo da kullanıyorum div alanlarının konumlarını kontrol etmek biraz kolaylaşıyor. İlgilenen arkadaşlara teşekürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinar_m
|
en güzeli düz ve sade site yapmak,çok şatafatlı site tarayıcıda problemlere neden oluyor.css bilgim cok yok ama css yi abartmadan kullanmak lazım diye dusunuyorum.önemli olan sitenin insana hangi bilgiyi verdiği önemlidir.
not:konuyla alakalı olmayabilir.küçük bir parantez
|
|
|
|
|
|
başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
|
|
|
|
alpaygunes
|
Gerekli olmadığı sürece "sırf kullandım demek için" bir takım yöntemleri kullanmak öğrenmek için güzel ama, çalışma için bunu yapamk riskli oluyor. Başıma geldi. O yüzden artık lazım olanı lazım olduğu kadar kullanıyorum. Size katılıyorum.
Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinar_m
|
ben bir siteye girdiğimde,renklere menklere bakmam.haa surda link efekti koyulmus.hemen ekliyim ona da bakmam.tabi ki önemli,css yi red etmiyorum.ama bu efektli mefektli,şeyleri pek kullanma taraftarı değilim.ben dediğim gibi sitede benim aradığım bilgi var mı ona bakarım.cokda tasarımın şahane olmus olmamıs önemi yok benim için.php bilgisi varsa tasarımcının.yazar bir ziyaretci defteri yazı yazarız.yada yazdıgı makalelere yorum attırır.bizde keyfine yorum atarız.falan fistan.bu sitede css yok ben girmiyorum diyen var mı acaba.güzel içerik varsa her siteye girilir.ben boyle dusunuyorum.ki ben hiç css kullanmadan sırf table ve renklerle cok şirin bir site çalışması yaptım.iki tarayıcıda da gayet iyi gorunuyordu.
|
|
|
|
|
|
başarının anahtarı beyinde şakak zorlamadan geçer.başlangıç çizgisinden geçmeyen hile yaptığını anlar ve finişe varamadan geri döner.
|
|
|
reptile
Yeni Kullanıcılar
Live & Like a Linux
|
Evet mozilla divlere önem veriyor. Fakat bu IE'den daha kötü bir browser olduğu için değil IE'den daha zeki bir browser olduğu içindir. Divlerde kayma olmaması için div içinde tablo kullanabilirsiniz. IE'de div içine yazı yazınca eğer taşıyorsa katmanı kaydırıyor fakat mozillada taşarsa taşan kelimeyi bir alt satıra alıyor. Yani Mozilla > IE 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pinar_m
|
mozilla sanki daha kaliteli daha parlak cıktı veriyor.ie biraz daha soluk cıktı veriyor. mozilla ile daha hızlı siteye giriş cıkış yapılıyor mesela.bu da mozillanın hızlılıgından kaynaklanıyor herhalde. ie yi oldum olası sevmedim.ama tabi halen bir cok kisi ie kullanıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
alpaygunes
|
İE kullanımın iki temel sebebi var
1 windows ile beraber gelmesi . Çoğu kullanıcı interente İE ile çıkıyor.Bu alışkanlık olarak kalıyor. Bilgisayar tecrübesi artıkça kullancılar farklı alternatifler arıyor .Buda kullnıcı Microsoft dışındaki yazılımları kullanıyorsa tecrübe ve bilgisi beli bir seviyenin üstindedir fikrini doğuruyo
2 Birçok remsi kurum ve bazı siteler ie haricinde çalışmıyor yada sorunlu çalışıyor. Örn: MEB ilsis.meb.gov.tr Milli eğitim Bakanlığının açık kaynak kodlu uygulamalara soğuk bakamsı bir öğretmen olarak beni çok üzüyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yns.emre
PHP Öğrencisi
|
alpaygunes arkadaşım firefoxta divlerde problem oluyorsa koduna şunu ekle,position:absolute,ben aynı hatayı alıyordum,firefoxta dağınık gözüküyordu,position ayarını koyunca firefoxta da düzeldi,explorerda birşey değişmedi zaten
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|