|
|
|
Yazan
|
Konu: PHP ve COM-Port (Okunma Sayısı 1847 defa)
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Öncelikle şu makaleye bir bakmanızı öneririm. http://www.turk-php.com/new/index.php?action=browseArticle&catID=191&articleID=495Nurettin Sezer'in yazdığını bu makalede PHP ile Elektronik devreler arasında iletişim kurmayla ilgili ufak bir giriş yapmışlar. Bunun gibi döküman veya makaleye pek rastlamadım. Şu an Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nde okuyorum ve bu tür olaylar özellikle daha fazla ilgimi çekiyor. Bunun ile ilgili makale yazabilecek arkadaşlar bizimle bilgilerini paylaşırsa çok iyi olur... İyi çalışmalar...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Makale okumak için giriş yapmam gerekiyormuş. Nedir bu türk sitelerindeki üye toplama merakı anlamış değilim.
Madem bi üyelik sistemi var bunu forum üyelik sistemi ile entegre etmekte hoş olmazmıydı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
zaten öyle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Entegre ama sanırım ufak sorunlar var. Oradan giriş yapınca foruma giriş oluyor ama forumdan giriş yapılınca orayı pek etkilemiyor sanırım 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mudkicker
Arif Ender
Admin
Mastered PHP
|
ona bakarız bir ara. olabilir... bug report yaparsanız...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
Bug Report yapıldı mudkicker 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
serkan
Serkan Ceylani
Admin
|
"Nedir bu türk sitelerindeki üye toplama merakı anlamış değilim." Bununla ne demek istedignizi cok iyi anliyorum ama buradaki bir nevi zorunluluk oldu. Obur turlu biz cok kahrini cekiyorduk... Biraz olsun yukunuzu hafifletmek icin zaten zorunlu olan forum ile *site uyeligini* birlestirdik ve herseyi (yorum ekleme,favoriler,jabber v.b) tek giris hesabina bagladik... Sitede bir kayanaga erisilmek istendiginde sadece buyuk sitelerde gorulen bir ozellik ekledik ve kullanici adi ve sifre girildiginde tarayiciyi o kaynaga yonlenecek sekilde programladik...(kolay olmadi  Evet forumdan girlince sitede giris belli olmuyor.Sebebi ise bazi seylerin halen forum programina eklenmemis olmasindan kaynaklaniyor. Serkan
|
|
|
|
|
|
İletişim: xmpp:serkan@member.turk-php.com (Jabber) (Lütfen sorularınızı forum içinde sorunuz.) Arşiv: http://arsiv.turk-php.comSerkan
|
|
|
serkan
Serkan Ceylani
Admin
|
Problemi hallettim,
Serkan
|
|
|
|
|
|
İletişim: xmpp:serkan@member.turk-php.com (Jabber) (Lütfen sorularınızı forum içinde sorunuz.) Arşiv: http://arsiv.turk-php.comSerkan
|
|
|
|
muratmoon
|
Problem düzelmiş saolun. Yalnız login olduktan sonra tekrar ilk çağırılan sayfaya ulaşmak için ilk ulaşılan sayfayı login formu içerisinde hidden bir text alanına yazmak basit bir çözüm olabilirdi. Siz nasıl çözdünüz bilemiyorum ama çok zor olmaması gerek değil mi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muratmoon
|
Makaleyi inceledim şimdi de, com porta "Led yandı :=)" diye string gönderince mi led yanıyor?!?!?
Eğer öyleyse bu makale kabloları nereye bağlamamız gerektiği haricinde bişey öğretmiyor bence.. Yanlış mı düşünüyorum?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
shapcy
Mustafa Şapçılı
Admin
PHP Coding...
|
Evet muratmoon, işte çok basit bir giriş, bana bunun daha profesyonel örnekleri lazım. O yüzden yazabilecek arkadaşlardan paylaşmasını istiyorum.
(Bu arada verdiğin örneği anlamadım ama led'in yanmasıyla o stringin bi alakası yok. Sadece led yanınca ekran boş olmasın diye yapılmış)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
Oraya girilen veri COM porta yollandığından o yazı ne kadar uzarsa ledin yanma süresi de o kadar uzuyor. Ordaki metinle Led'in alakası o 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|