|
|
|
Yazan
|
Konu: error_log ve acces_log (Okunma Sayısı 1342 defa)
|
tomwaits
Yeni Kullanıcılar
|
Slm. arkadaşlar /var/log/apache altındaki error_log ve acces_log dosyaları belli bir süre sonra aşırı derecede büyük boyutlara ulaşıyorlar. Bu dosyaların boyutları belli bir limiti aşınca (2GB) apache iş yapamıyor.
Benim istediğim ya hiç log tutmamak yada bu dosya boyutlarını sınırlandırmak.
php.ini içinde error_log ile ilgili bilgiler var ancak access_log ile ilgili hiçbir bilgi yok.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
engin
Admin
|
merhaba,
günlük çalışacak bir cron job oluşturun. scripti shell, php veya perl ile yazabilirsiniz her çalıştığında bahsettiğiniz log dosyalarının boyutlarına bakıp 100 mb'den fazla ise backup klasörünüze kopyasını alıp silsin ve size mail göndersin
2 gb düşündürücü bir boyut, logları silmek yerine özellikle error loglarını incelemeniz gerekir
|
|
|
|
|
|
Engin Dumlu engin ~ turk-php.com achilles ~ member.turk-php.com
|
|
|
tomwaits
Yeni Kullanıcılar
|
"her çalıştığında bahsettiğiniz log dosyalarının boyutlarına bakıp 100 mb'den fazla ise backup klasörünüze kopyasını alıp silsin ve size mail göndersin"
Bu işi ancak c kodu ile işletim sistemine yaptırmam mantıklı olabiliyor.
Ancak, bu iş için sistemi yormak istemiyorum. Eğer mümkünse basit bir şekilde apache ayarları ile sonuca ulaşmak istiyorum...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
SkorP
|
log rotation tools diye google i bi arat sen hangi linux sürümünü kullaniyorsan ona gore biseyler bulursun elbetkide.
|
|
|
|
|
|
<?php echo "nobody is perfect"; ?> http://www.skorp.eu.... klavyesi olan kendini phpci zanmaya basladi nere gidiyor bu php .....
|
|
|
aLeN
Yeni Kullanıcılar
|
arkadaşlar aynı sorunla bende karşı karşıyayım log dosyaları çok yer kaplıyo apacheyi açılıp kapanırken kasıyor. ne yapacagız bu konuda bir çözüm yok mu ? yada bu apache log dosylarını bir kerede temizleyecek bir komut yok mudur ??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aLeN
Yeni Kullanıcılar
|
böyle bir hata çıkıyor loglarda bu hata neden oluyor acaba ?
piped log program 'E:/web/bin/rotatelogs.exe E:/Loglar/domain.com/%Y/%m/access%d.log 86400 -520' failed unexpectedly
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wxcode
Yeni Kullanıcılar
Witkey
|
arkadaşlar aynı sorunla bende karşı karşıyayım log dosyaları çok yer kaplıyo apacheyi açılıp kapanırken kasıyor. ne yapacagız bu konuda bir çözüm yok mu ? yada bu apache log dosylarını bir kerede temizleyecek bir komut yok mudur ??
Selamlar, Temizlemek derken ? Var olan logları taşıyıp yeni dosyalar oluşturabilirsiniz... bunun için internette yazılmış betikler mutlaka ki mevcuttur. İyi çalışmalar, Onur
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|