Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
09, 2008, 02:48:16 am
42744 Mesaj 8090 Konu Gönderen: 17931 Üye
Son üye: medist
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Uygulama Yükleme, Kurulum ve Ayarları  |  Bilgisayarı server olarak kullanmak? « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Bilgisayarı server olarak kullanmak?  (Okunma Sayısı 725 defa)
mhmtlgrr
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Bilgisayarı server olarak kullanmak?
« : 14, 2007, 09:47:15 pm »

Arkadaşlar merhaba;

Mesela vritabanı bağlantılı vs. bir web sitesi yaptık ve bunu yayınlayacağız.
Bilgisayarımız Apache, PHP, MySQL kurulu. Bu dışarı yayın yapma şansımız var mı? Yani başka bir kullanıcının bu siteyi benim bilgisayarım üzerinden görme şansı var mı?

Şimdiden teşekkürler.
kazaan
PHP Stajyeri
**

Üyelik Bilgileri WWW
Ynt: Bilgisayarı server olarak kullanmak?
« Yanıtla #1 : 15, 2007, 01:50:25 am »

Evet bunu yapabilirsin ama sabit bir ıp'nin olması lazım diye biliyorum.

I am a man Who walks alone...
http://www.kazaan-ns.blogspot.com/
BotanGuner
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : 15, 2007, 05:45:41 am »

Selam,

Evet böyle birşey yapabilirsin eğer statik ip varsa ip üzerinde yapabilirsin veya herhangi bir domainin varsa ve sen veya hostingini aldığın firma DNS'e yeni bir A kaydı eklenebilirse olur. Hata istesen kendi makinana (satatik ip olmak koşulu ile) kendi dns'ini kurup herşeyini oradan yapabilirsin...
wxcode
Yeni Kullanıcılar
*

Witkey

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 22, 2007, 06:50:25 pm »

Selamlar,

Freedns kullanarak basit de olsa sana çözüm önerebilirim en azından performans testlerini yaparsın bir süre eğer beğenirsen ardından tam manasıyla server olarak atarsın ama server olarak atadıktan sonra sitenin hitine göre bilgisayarına yapılan saldırılardan sende etkilenebilirsin.. Smiley Server'lar genelde sadece belirli bir olaya hizmet eden
makinelerdir. Server yapmak için ihtiyaçların çok değil aslında bir DNS ve port yönetimi ardından gerisi basit zaten Apache sunucusunun yayım yapması vs..

Şu anda Türkiyedeki bağlantılar kötü olmadığından fazla kullanıcın yoksa idare edebilirsin diye düşünüyorum. Sistem olarak windows kullanıyorsan o zaman 2 kez düşün derim Smiley

İyi çalışmalar,
Onur

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.