|
|
|
Yazan
|
Konu: birkaç ek soru php ve sunucularla alakalı (Okunma Sayısı 524 defa)
|
livingdeads
Yeni Kullanıcılar
|
1- kendi pcmde phpyi çalıştırmak için IIS DE kullanabilir miyim? (İLLA APACHE Mİ OLACAK PHP İÇİN)
2-bir de ben server programı kurarsam(APACHE GİBİ) hem client hem server oluyorum ki burada da diyorum ki atıyorum php var bende , üstüne bir de apache server kurdum BEN BU APACHE İLE KAÇ KİŞİNİN PCME BAĞLANMASINI SAĞLAYABİLİRİM?
3- 2.SORUMA BAĞLI OLARAK HOSTINGİ SATIN ALACAĞIMA KENDİM APACHE SERVER PROGRAMI KURSAM EN FAZLA KAÇ KİŞİ BANA BAĞLANABİLİR?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
aynı bilgisayarda hem apache server hem de iis kullanabilirsiniz, yalnız bu iki server da default olarak port 80 i kullanr, ikisini de aynı zamanda kullanabilmek için birinin portunu değiştirmeniz gerekir.
domain sahısı, bandwidth vs gibi özellikler serverin teknik özelliklerine göre değişir, ne kadar iyi bir serveriniz olursa o kadar çok kişiye iyi hizmet verirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bendeseni
Arya Emini
PHP Stajyeri

Şebnem Ferah Fanatiği
|
IIS ile PHP kullanmaniz mumkundur. Ama server isletim sistemi olmadigi surece (2003 ya da 2000 enterprise), XP ya da 2000 professional (kaldi mi artik) kullaniyorsaniz ayni anda 10 istege cevap verebilirsiniz. Apache ile bu sorun ortadan kalkar fakat yillardir ugrasmama ragmen windows altinda apache ve php'yi randimanli calistirmayi basaramadim. Zaten kullanmadigim bir sistem ama bilginiz olsun dedim. Artan tecrubelerle (apache) yakin zamanda hic denemedim. Sayet cok trafik ihtiyaciniz yoksa evinizden yayin yapmaniz bir statik IP ile mumkun. Ama maillerde problem yasayabilirsiniz (Reverse Lookup problem olabiliyor). @livingdeads'in bahsettigi gibi IIS ve apache ayni anda calisir fakat kavga ederler (80 portunu kullanan iki farkli servisten dolayi). Bahsedildigi gibi portlari degistirirseniz sorun ortadan kalkar. Kac kisi baglanabilir sorusuna kesin cevap vermek zor. Buna benzer biseyler yazdim zaten. Gerisi deneme yamulma olayi. Bu devirde guvenilir (gerek sistem guvenligi gerek insani guven problemlerinden) hosting hizmeti bulmak da problem (nihayetinde ortada bir emek var). Son zamanlarda benim de dusundugum bir hadise olmaya basladi ama malum ayda ortalama 60 kusur GB bilgiyi upload etmem bu baglantiyla "kulliyen imkansiz" (1024/256 - kastirinca 30 GB bile etmiyor). Yurt disi hostlari dusun derim. Reklam olmasin turkcesi "yuru baba bee" fiyat performans olarak beni tatmin etti. Guvenlikle ilgili bir problem de yasamadim. Zaten milyonlari bulan musterisi var tenezzul edip de kodlari calacagini dusunmuyorum. Tepki suresi biraz dusuk kaliyor ama bandwidth tatmin edici. Sadelikten uzak agir siteler (flash animasyonlar, buyuk grafikler vs) barindiracaksan isini gorur. Ama sadeligi seviyorsan yavas bulabilirsin (malum tepki suresi biraz daha uzun 100 tane cihaz uzerinden ulasiliyor). Anlatmasi uzun tecrube ettikce anlarsin. Destan yazdim umarim yardimci olur. Konuyla alakasiz ama hazir acilmisken bahsedeyim, ping suresiyle baglanti hizi birbirinden tamamen bagimsiz kavramlar. Insanlarin bu sekilde sizi kandirmasina da izin vermeyin (piyasada cakal cok ping dusuk diye baglantinin hizli oldugunu iddia edenler). Gece gece psikopat modunda hizimi klavyeden aliyorum. Isine yarayan bilgiler isini gorur insallah. Yaramayanlari at cope, ya da atma dursun kenarda.
OH BE!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |