Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.
Aktivasyon mailiniz gelmediyse buraya tıklayın.
07, 2008, 01:30:41 am
42722 Mesaj 8083 Konu Gönderen: 17918 Üye
Son üye: tlord
Turk-Php.Com Forum  |  Yardım Forumları  |  Uygulama Yükleme, Kurulum ve Ayarları  |  Linux ta localhost ta çalışmak « önceki sonraki »
Sayfa: [1] Yazdır
Yazan Konu: Linux ta localhost ta çalışmak  (Okunma Sayısı 424 defa)
invisible.paradox
Yeni Kullanıcılar
*

Üyelik Bilgileri
Linux ta localhost ta çalışmak
« : 05, 2006, 05:28:38 am »

Linux SuSE de php-mysql kodlarımı denemek için uğraşıyorum. Apache nin doğru kurulup kurulmadığını php nin ve mysql in doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlaya bilirim? Localhost ta çalıştıracağım dosyalarımı hangi dizin altına atmalıyım? Browser da bakarken yine 127.0.0.1 mi gireceğim? Yardım Ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekürler...
isinan
PHP Öğrencisi
*

Üyelik Bilgileri
Ynt: Linux ta localhost ta çalışmak
« Yanıtla #1 : 05, 2006, 10:19:04 am »

Browserda bakarken localhost ya da 127.0.0.1 girmelisiniz. Apache test sayfasi geliyorsa apache calisiyor demektir.
Tabii httpd servisi acik olmali bunun icin. Suse de php ve apache dosyalari nerede bulunur bilmiyorum. Php nin calistigini anlamak icin
<?
phpinfo();
?>
kodlarini bir php dosyasina koyar onu da web dokumanlarinin bulundugu klasore (Susede nerede bilmiyorum) atarsaniz ve calistirirsaniz ogrenebilirsiniz.
Witkey
Ziyaretçi

E-Posta
« Yanıtla #2 : 05, 2006, 10:22:20 am »

En iyi bilgiyi

www.linux-sevenler.org adresinden alabilirsin. Wink
MeW
PHP Memuru

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : 05, 2006, 11:51:44 am »

apache öntanımlı olarak "/usr/local/apache2" klasörünün içine kuruluyor. Sen de dosyalarını bu klasörün içindeki "htdocs" klasörünün içine atmalısın. Fakat apacheyi kurduktan sonra terminalden "/usr/local/apache2/bin" klasörünün içinde " ./apachectl start " yazarak apacheyi başlatman gerekiyor.
« Son Düzenleme: 05, 2006, 11:54:54 am Gönderen: MeW » Logged

Sayfa: [1] Yazdır 
« önceki sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:  

Turk-Php.Com Forum | SMF Forum Software © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.