|
|
|
Yazan
|
Konu: Linux ta localhost ta çalışmak (Okunma Sayısı 424 defa)
|
invisible.paradox
Yeni Kullanıcılar
|
Linux SuSE de php-mysql kodlarımı denemek için uğraşıyorum. Apache nin doğru kurulup kurulmadığını php nin ve mysql in doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlaya bilirim? Localhost ta çalıştıracağım dosyalarımı hangi dizin altına atmalıyım? Browser da bakarken yine 127.0.0.1 mi gireceğim? Yardım Ederseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekürler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
isinan
PHP Öğrencisi
|
Browserda bakarken localhost ya da 127.0.0.1 girmelisiniz. Apache test sayfasi geliyorsa apache calisiyor demektir. Tabii httpd servisi acik olmali bunun icin. Suse de php ve apache dosyalari nerede bulunur bilmiyorum. Php nin calistigini anlamak icin <? phpinfo(); ?> kodlarini bir php dosyasina koyar onu da web dokumanlarinin bulundugu klasore (Susede nerede bilmiyorum) atarsaniz ve calistirirsaniz ogrenebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witkey
Ziyaretçi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MeW
|
apache öntanımlı olarak "/usr/local/apache2" klasörünün içine kuruluyor. Sen de dosyalarını bu klasörün içindeki "htdocs" klasörünün içine atmalısın. Fakat apacheyi kurduktan sonra terminalden "/usr/local/apache2/bin" klasörünün içinde " ./apachectl start " yazarak apacheyi başlatman gerekiyor.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 05, 2006, 11:54:54 am Gönderen: MeW »
|
|
|
|
|
|
 |