|
|
|
Yazan
|
Konu: birçok ürün için session kullanımı (Okunma Sayısı 451 defa)
|
guneykemal
Yeni Kullanıcılar
|
bir ürüne ait aşağıdaki özellikleri sepete eklemek için session kullanmak istiyorum. <?php session_start();
$_SESSION['uid']=$_POST['uid' ]; $_SESSION['mm']=$_POST['mm' ]; $_SESSION['ra']=$_POST['ra' ]; $_SESSION['ayar']=$_POST['ayar' ]; $_SESSION['renk']=$_POST['renk' ]; $_SESSION['miktar']=$_POST['miktar' ]; ?> daha sonra speteimde ne var bakmak için <?php session_start(); echo "sepetteki ürünleriniz: "; echo "urun id: ".$_SESSION['uid']; echo "Our color value is ".$_SESSION['mm']; echo "cinsi: ".$_SESSION['ra']; echo "ayari: ".$_SESSION['ayar']; echo "rengi: ".$_SESSION['renk']; echo "miktari: ".$_SESSION['miktar'];
şeklinde çağırıyorum. Fakat benim sorunum şu: bunun gibi onlarca ürün var ekranda. her sepete ekle bastığımda yenisiyle session değişiyor. ben ise bunları array de tutup hepsini altalta sıralamak istiyorum. Her ürünü bu 6 özelliğiyşe birlikte. Bunu nasıl kullanabilirim? teşekkürler, kemal güney
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zombie
Global Moderatör
|
iki boyutlu dizi kullanabilirsin. ürün eklerken; <?php session_start();
$_SESSION['uid'][]=$_POST['uid']; $_SESSION['mm'][]=$_POST['mm' ]; $_SESSION['ra'][]=$_POST['ra' ]; $_SESSION['ayar'][]=$_POST['ayar' ]; $_SESSION['renk'][]=$_POST['renk' ]; $_SESSION['miktar'][]=$_POST['miktar' ]; ?> gibi. okurken de; <?php for($i=0;$i<count($_SESSION['uid']);$i++) { echo "sepetteki ürünleriniz: "; echo "urun id: ".$_SESSION['uid'][$i]; echo "Our color value is ".$_SESSION['mm'][$i]; echo "cinsi: ".$_SESSION['ra'][$i]; echo "ayari: ".$_SESSION['ayar'][$i]; echo "rengi: ".$_SESSION['renk'][$i]; echo "miktari: ".$_SESSION['miktar'][$i]; echo "<hr>"; } ?>
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 16, 2007, 02:53:44 pm Gönderen: zombie »
|
|
|
|
|
nitro_php
Yeni Kullanıcılar
|
bence sepet bilgilerini sessionla tutmak mantıklı degil. veritabanında tutmak lazım. ama güzel uygülama. elinize sağlık,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|